Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Anayasa değişikliği çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü hakkını teminat altına almak adına yasal düzenleme teklif eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak "Sıkıyorsa hadi bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ekim 2022, Cumartesi - 18:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Anayasa değişikliği çağrısı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı, konuşmasına; şehre ve ülkeye yaptıkları yatırımlardan bahsederek başlayıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Bay Kemal ve hanımefendi... Onlar herhalde turist olarak geliyor buralara" sözleriyle eleştiride bulundu.

Erdoğan, “Açılış programımız kapsamında eğitimde 9 ayrı projeyi hizmete sunuyoruz. Sağlıkta, 100 yataklı hastane açıyoruz. Akıllı köy evleri açıyoruz. 19 ayrı fabrikayı da şehrimize ve ülkemize kazandırdık. Bu eserleri kazandıran bakanlarımızı, kurumlarımızı, özel sektörü de tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönemde de Malatya'mızı geliştirmeye devam edeceğiz.”

“20 yıllık çalışmamızda, ülkemizi hep dünyada ileriye taşımayı hedefledik. Vesayetle olan mücadelemizi sürdürüp, terörle mücadeleyi sürdürüp önlerini kestik. Şimdi kaldı mı bunlar? Bakın nereden nereye... Milletimiz için eserler kazandırarak hayat kalitesini yükselttik”diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Dağları deldik, Ferhat olduk”

Eğitim, sağlık, tarım, demokrasi birçok noktada çalışmalar yürüttük. Ülkemizi dünyada önemli bir noktaya getirmek için. Ulaşımda birçok yatırım yaptık. Dağları deldik, Ferhat olduk, Şirin için dağları delerek yolları aştık. Şimdi 58 tane havalimanı var, benim vatandaşım uçuşunu yapıyor. Oradan evine yarım saatte ulaşıyor. Modern dünyanın talepleri buydu değil mi? Şimdi üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı, artık Ayşe'm, Mehmet'im büyükşehire gitmek zorunda kalmıyor. Hocalarımız gidiyor Muş'a, Hakkari'ye.

Bütün dünya sarsıcı bir dönemden geçerken biz 2023 vizyonumuzu konuşuyoruz. Ayın 28'inde inşallah Ankara Kapalı Spor Salonu'nda Türkiye'nin 100 yılını konuşacağız.

“Bay Kemal senin yanındakiler neler yaptı? İkna odalarına çektiler kızları”

Bir yanda da pusuda bekleyen eski Türkiye kalıntısı zihniyetleri görüyoruz. CHP Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Bu tartışma vesilesiyle milletimizin sahip olduğu tüm haklar gibi başörtüsü hakkını da sindiremeyen zihniyetleri gördük. Bizim yaptıklarımıza rağmen bazıları kafasında hala bunu aşabilmiş değil. Bay Kemal senin yanındakiler neler yaptı? İkna odalarına çektiler kızları. Benim kendi kızlarım bile imam hatipe girme noktasında sıkıntı yaşadı. Bay Kemal siz busunuz bu. Biz sizin ciğerinizi iyi biliriz. Ama artık bunları yapamıyorsunuz. Şu ada devletin tüm kurumlarında başı açık örtülü diye ayrım var mı? Okulda var mı? Hayır, herkes kardeş kardeş okula gidiyor. Bunu biz başardık.”

“Sıkıyorsa hadi bu işi referanduma götürelim”

Bay Kemal'e teklif ettim, hadi beraber anayasal güvenceye alalım dedim. Bakalım ne yapacak? Tüm milletimiz bunu görsün. Yandaşlarını da tanısın, altılı masayı da tanısın. Sapkınlığa karşı ailenin de korunmasını da ekleyerek hazırladık. Teklifimiz kabul edilirse Meclis'te, önemli bir kazanım olur. Kabul edilmese de biz seçimden sonra mücadeleye devam ederiz. Hatta ilk kez burada söylüyorum; sıkıyorsa hadi bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin. Türkiye 100 yılı artık bu tartışmaların aşıldığı yeni bir devrim olacak.

“Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim”

Biz bu zata seçimde karşımıza çık dedik, o ne anlamış biliyor musunuz sanki ben ona televizyona çık demişim. Malatya'dan bu zata sesleniyorum: Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim.

http://ankaramasasi.com/haber/1863345/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdarogluna-anayasa-degisikligi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.