Real Madrid’de ilk 11’de çıktığı ilk maçta ilk golünü atan Arda Güler İspanyol basınından övgü aldı

Real Madrid, Teknik Direktör Carlo Ancelotti’nin Bayern Münih maçını düşünerek büyük rotasyona gittiği maçta Real Sociedad’ı deplasmanda Arda Güler’in golüyle 1-0 yendi. Arda, maçın oyuncusu seçildi ve Real madrid’deki geleceğiyle ilgili kafalardaki sorulara sahada yanıt verdi. İspanyol basını da maçtan çok Arda Güler’i yazdı.
Ersin Küçükbarak
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 09:44
Real Madrid’de ilk 11’de çıktığı ilk maçta ilk golünü atan Arda Güler İspanyol basınından övgü aldı

La Liga’da geçen hafta ezeli rakibi Barcelona’yı 3-2 yenerek bir El Clasico zaferine daha imza atan ve rakibiyle aradaki puan farkını 11’e çıkaran Real Madrid, la Liga’da bu hafta Real Sociedad deplasmanına çıktı.

Don Carlo olarak da anılan Carlo Ancelotti’nin kafasında ise daha çok önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Bayern Münih maçı vardı.

Bu yüzden İtalyan çalıştırıcı beklendiği gibi büyük bir rotasyona gitti.

Bu rotasyon aylardır forma bekleyen Arda Güler’in de önünü açtı.

Eflatun beyazlar sahaya; Kepa, Fran Garcia, Nacho, Eder Militao, Carvajal, Tchouameni, Modric, Ceballos, Brahim Diaz, Arda Güler ve Joselu 11'i ile çıktı.

Gözler Arda’nın üzerindeydi.

Sakin kişiliğinin aksine agresif şekilde maça başlayan Arda maçın 15. Dakikasında hakem Juan Martinez munuera’ya itirazdan ilk sarı kartını gördü.

Dakikalar 29’u gösterdiğinde Carvajal’ın pasıyla ceza sahasında buluşan Arda, sol ayağıyla düzgün bir vuruşla kalecinin bacaklarının arasından topu filelere gönderdi.

Bütün takım arkadaşları Arda’yı kutlarken genç yıldız 2000'den bu yana Real Madrid formasıyla La Liga'da ilk 11'de başladığı ilk maçta ağları havalandıran en genç 2. Futbolcu oldu.

Arda, takımın yıldızı Bellangham’ı da geride bıraktı.

Rodrygo Goes - 18 yaş 294 gün

Arda Güler - 19 yaş 61 gün

Jude Bellingham - 20 yaş 44 gün

Müsabaka bitiminde “maçın adamı” seçilen Arda performansını golle süsleyerek alkışı aldı.

Anceolatti, maç sonrası genç yıldızın takımda kalacağını duyururken oyuncusunu da hakeme itiraz ederek sarı kart gördüğü için uyardı.

İspanyol basınının da gündeminde Arda vardı.

İşte yazılanlar:











http://ankaramasasi.com/haber/2135649/real-madridde-ilk-11de-ciktigi-ilk-macta-ilk-golunu-atan-arda-guler-ispanyol-basinindan-ovgu-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.