Kübra Par: “AK Parti, 2023 seçimleri ile aynı gün referandum olasılığını düşünüyor”

HaberTürk yazarı Kübra Par, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü kanun teklifine karşı Anayasa değişikliği hamlesi hakkında, "Cumhurbaşkanı’nın Anayasa değişiklik teklifinin en azından başörtüsü bölümünü referanduma götürebilme olasılığı çok ama çok yüksek" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 13:27
Kübra Par: “AK Parti, 2023 seçimleri ile aynı gün referandum olasılığını düşünüyor”

Kübra Par bugünkü köşesinde başörtüsü konusundaki  Anayasa değişikliği sürecini değerlendirdi.

"Aile maddesinin  siyasi manevra olarak AK Parti’ye yarayacağı çok açık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü kanun teklifine karşı Anayasa değişikliği hamlesi yaptığını hatırlatan Par, “Fakat bu hamleyi yaparken işin içine ailenin korunması kanunu yani adı tam konulmasa da LGBT karşıtı bir maddeyi de ekleyeceğini açıkladı. Aile maddesinin özgürlükler bakımından sakıncası tartışılabilir ama siyasi manevra olarak AK Parti’ye yarayacağı çok açık.” dedi.

Par, başörtüsü kısmıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun önce “Teklif gelsin bir bakalım” dediğini ama hızla tavrını değiştirip Anayasa değişikliğini kabul etmeyeceklerini söylemeye başladığını dile getirdi.

 "Referandum için ayrı bir tarihe gerek yok ki o da seçim günü yapılabilir"

“Oysa madem bir yola girdi, tutarlı davranıp başörtüsünü ilgilendiren değişikliğe “Tamam” diyeceklerini açıklamalı ve meselenin büyüyerek kendi kalesine doğru bir gole dönüşmesini engellemeliydi” diyen Par, Erdoğan’ın “Referanduma götürelim” çıkışı ile konu daha da çetrefil hale geldiğine dikkati çekti.

Par, AK Parti'nin yasama süreçlerinde etkin olan önemli bir ismine', "Referandum yapmak israf değil mi?" diye sorduğunu ve "Haklısınız ama referandum için ayrı bir tarihe gerek yok ki o da seçim günü yapılabilir" yanıtını aldığını belirtti.

Kübra Par şöyle devam etti:

"Seçime daha 7-8 ay olduğunu hatırlatınca 'Önemli değil, takvimi ona göre ayarlanabilir' diye ekledi.

" AK Parti 2023’te sandıkta bir de referandum pusulası koymayı istiyor"

Yani AK Parti 2023’te sandıkta milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı pusulasının yanına bir de referandum pusulası koymayı istiyor.

Bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine yaratacağı motivasyonu anlatmaya gerek yok sanırım.

Dün CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Bir yol ayrımına geldik. Otoriter rejimden yana mı olacağız, demokrasiden yana mı?' diye sormuş.

Muhalefet 2023 seçimlerinin 'Parlamenter sistem ve demokrasi isteyenlerle mevcut düzenin ve otoriterliğin devamını isteyenler' arasında geçeceğini söylüyor, ekonomik tablo nedeniyle kazanmanın çantada keklik olacağına inanıyor.

" AK Parti, seçimi tekrar kimlik siyaseti eksenine taşıdı"

Oysa AK Parti, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunu açması üzerinden bir taşla iki kuş vurarak seçimi tekrar kimlik siyaseti eksenine taşıdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 kampanyasını artık “Başörtüsü yasaklarının kaldırılmasına ve ailenin korunmasına ‘Evet’ diyenlerle ‘Hayır’ diyenler” ayrışmasına dayandıracaktır.

Oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Bakalım 6’lı masa AK Parti’nin ‘değerler’ siyasetine karşı etkili bir söylem geliştirebilecek mi..."

http://ankaramasasi.com/haber/1865918/kubra-par-ak-parti-2023-secimleri-ile-ayni-gun-referandum-olasiligini-dusunuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.