İyi Partili Mehmet Aslan'dan Mahir Ünal'a sert eleştiri

İyi Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Ak Parti Meclis Grupbaşkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’ın “Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerini eleştirdi. Aslan, “Bunu normalde söyleyen bir insanın bugün yargılanması lazım, Meclis'ten atılması lazım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 17:18
İyi Partili Mehmet Aslan'dan Mahir Ünal'a sert eleştiri

Mehmet Aslan Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Aslan konuşmasında, Ak Partili Mahir Ünal’ın kitap fuarında söylediği "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir"  açıklamasını da değerlendirdi.

Ünal’ın sözlerine sert tepki gösteren Aslan, “Bugün, cahil cühela ya da belli bir selefi işte Vahabi yapılarından dolayı, sözde yani hayatları slügaiyasal İslamdan insanları dinle kandıranların Türklüğe olan garezlerinden, Türk Milleti, Türk kelimesine olan alerjilerinden artık ne diyeceklerini şaşırdılar” dedi.

“Yargılanması, Meclisten atılması lazım”

Aslan, “Adam çıkıyor, çok rahat bir şekilde Türklüğe, Türk devrimine, Türk inkılaba, cumhuriyete, cumhuriyetin kurucusuna hem iftira atıyor, hem saldırıyor, hem de yalan konuşuyor ve cahil. Ve bu adamı alim diye dinliyorlar. Yani sesini incelterek biraz kibar gibi konuşunca, yani bunlar bu işleri, takiyeleri dünyada kimse bunlar kadar iyi yapamaz. Dayanamıyor adam, cumhuriyet düşmanı. Bunu normalde söyleyen bir insanın bugün yargılanması lazım, meclisten atılması lazım.” Şeklinde konuştu.

Ünal’ın Cumhuriyet’i, değerlerini ve kazanımlarını aşağıladığını belirten “Bugün Genel Başkanımız dedi, Ahmet Yesevi’yi bilmiyor. Anlatabiliyor muyum?” ifadesini kullandı.

“20 senedir yıkamadılar”

Aslan, Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığının hatırlatılması üzerine de “Maalesef, zaten Kültür ve Turizmin geldiği hal ortada yani işte. Kız Kulesi bile yoktu, hani hatırlıyorsunuz. Bu insanlar yönetti, bu Türkiye’nin, cumhuriyetin bakın ne kadar güçlü, Atatürk’ün ne kadar güçlü bir yapı kurduğunun iştirakidir. Bakın 20 senedir yıkamadılar” değerlendirmesinde bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1872110/iyi-partili-mehmet-aslandan-mahir-unala-sert-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.