Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner Mahir Ünal'a sahip çıktı

AK Parti Adıyaman eski milletvekili, gazeteci yazar Mehmet Metiner ve Ak Parti Gaziantep eski milletvekili gazeteci yazar Şamil Tayyar, Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyet ile ilgili değerlendirmeleri nedeniyle Ak Parti TBMM Grupbaşkanvekilliğinden ayrılmasına tepki gösterdi. Metiner “Mahir Ünal kardeşim bunu hak etmedi” derken Şamil Tayyar, “Sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik” ifadesini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
01 Kasım 2022, Salı - 10:59
Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner Mahir Ünal'a sahip çıktı

"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleri tepki çeken Mahir Ünal, Ak Parti Meclis Grupbaşkanvekilliği görevinden affını istedi.

Ünal’ın yerine Özlem Zengin getirildi.

Bu değişime Ak Parti içinden tepkiler de geldi.

AK Parti Adıyaman eski milletvekili, gazeteci yazar Mehmet Metiner sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir yanda her türlü vesayetten arındırılmış demokratik özgürlükçü bir sivil anayasa vaadi… Öbür yanda zihnimizi vesayet altına alan CHP’nin ideolojik kabullerine dayalı resmi ideolojiye ters bir laf ettiği için görevden almalar… Anlayan varsa beri gelsin… Üzgünüm…” dedi.

“Elbette dil ve üslup önemlidir. Bir entelektüelin dili ve üslubu ile devlet yönetme mevkiinde olan bir siyasetçinin dili ve üslubu farklıdır…” diyen Metiner, “ Dil ve üslup uyarısına, hatta eleştirisine katılırım, eyvallah. Lakin akıbet böyle olmamalıydı. Mahir Ünal kardeşim bunu hak etmedi” ifadesini kullandı.

Ak Parti Gaziantep eski milletvekili gazeteci yazar Şamil Tayyar da tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Tayyar paylaşımında “Tartışmalı konuşmanın İçeriğine dair farklı düşünsem de ayrılışı böyle olmamalıydı. Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik. Demokrasi, tahammül rejimidir zaten. Velhasıl, Mahir Ünal’ın ayrılışına üzüldüm” değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet ; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1891726/samil-tayyar-ve-mehmet-metiner-mahir-unala-sahip-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.