CHP'li Engin Özkoç hakkında fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "tehdit" suçundan fezleke düzenledi.
Onur Çetinkaya
|
31 Ekim 2022, Pazartesi - 10:45
CHP'li Engin Özkoç hakkında fezleke

CHP Grup Başkanvekili ve 27. Dönem Milletvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik "Dayanamıyorum! O evlat hariç, oradaki her biriniz alçaksınız", "Karapara ve uyuşturucu kaçakçılarının arkadaşı, seni kaçacağın deliğe kadar kovalayacağım. Kaçamayacaksın Soylu" paylaşımını yaptı.

Paylaşımda kullandığı ifadelerin, eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu belirtilen fezlekede, "27. dönem milletvekili Engin Özkoç'un, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır." değerlendirmesine yer verildi.

Fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne  ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1886298/chpli-engin-ozkoc-hakkinda-fezleke
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.