Rusya'dan tahıl koridoru açıklaması! Sevkiyat başlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl koridorunda sevkiyatların yeniden başlatıldığı duyurdu. Bakanlık açıklamasında "Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek." ifadelerine yer verildi.
Ankara Masası
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 13:30
Rusya'dan tahıl koridoru açıklaması! Sevkiyat başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında 'tahıl koridorunda sevkiyatların başlayacağını açıklamasının ardından bir açıklamada Rusya cephesinden geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye ve BM'nin çabalarıyla Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri döndüğünü ilan ederek,  "29 Ekim'de, Ukrayna tarafından Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlayan gemilere karşı terör saldırısında bulunulması sonrası Rusya, tahıl anlaşmasını askıya aldı. Rusya'nın bu tutumu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e ve BM Güvenlik Konseyi'ne sunuldu. Türkiye ve Birleşmiş Milletler sayesinde, tahıl koridorunun Kiev tarafından Rusya’ya karşı askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanılmayacağına dair Ukrayna’dan yazılı garanti aldık. Rusya Federasyonu şu an için alınmış olan garantileri yeterli görmektedir ve Ukrayna limanlarından tahıl ve gıda ürünlerinin güvenli bir biçimde çıkarılmasını içeren anlaşmanın uygulanmasına yeniden başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de "Tahıl Koridorunda kesintiye uğrayan tahıl sevkiyatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle yeniden başlamıştır" açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1901815/rusyadan-tahil-koridoru-aciklamasi-sevkiyat-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.