Köpek vahşetinin adresi İzmir: 6 köpek zehirlenerek öldürüldü

İzmir'in Urla ilçesinde 6 köpek zehirlenerek öldürüldü. Urla Belediyesi sayının artabileceği açıklamasında bulunurken, olayın yaşandığı Gülbahçe Mahallesi'nde oturan Ceren Mert, "Sokak köpeklerimiz teker teker titriyor, bayılıyorlar ve ağızlarından köpük çıkıyordu. Gece boyunca onları kurtarmaya çalıştık ama maalesef hiçbirini kurtaramadık" dedi. Polis, zehirlenme olayının şüphelilerini bulmak için çalışma başlattı.
DHA
|
21 Mayıs 2024, Salı - 18:13
Köpek vahşetinin adresi İzmir: 6 köpek zehirlenerek öldürüldü

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde oturanlar, 20 Mayıs gece saatlerinde sokakta besledikleri sokak köpeğinin ağzından köpükler geldiğini fark etti. Köpeğin zehirlendiğini gören mahalleli durumu belediye ve polise bildirdi. Mahalle halkı bölgede başka hayvanların da zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle çevrede inceleme yaptı. Çok sayıda köpekte aynı semptomların yaşandığı belirlenirken, veterinerler ve mahalleli zehirlenen köpekleri kurtarmak için çalışma başlattı ancak hayvanlar kurtarılamadı. Köpekleri zehirleyenlerin bulunması için polise şikayette bulunuldu. Polis, olayla ilgili soruşturma Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de inceleme başlattı. Urla Belediyesi 6 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettiklerini, sayının artabileceğini bildirdi.

'Hiçbirini kurtaramadık'

Bölgede aldıkları duyumlara göre 20'ye yakın köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen mahalle halkından Ceren Mert, "Köyümüzde bir sürü köpekle beraber yaşıyoruz. Dün gece akşam saatlerinde burada köpeğimizin koşup oynarken bir anda ağzından köpük geldiğini ve yere düşüp titremeye başladığını gördük. Duruma müdahale etmeye çalıştık, veterinere bilgi verdik ve diğer köpeklere bakmak için çevreyi incelemeye başladık. Hepsini tanıyoruz, hepsinin isimleri, karakterleri var, bir bağımız var. Onları da kontrol ettik ve birçoğunda da aynı semptomları görmeye başladık. Sokak köpeklerimiz teker teker titriyor, bayılıyorlar ve ağızlarından köpük çıkıyordu. Gece boyunca onları kurtarmaya çalıştık ama maalesef hiçbirini kurtaramadık. Dün çevremizde köpekler öldü. Kim yaptı bilmiyoruz. Polise şikayetçi olduk" ifadelerini kullandı.

'Kasıtlı yapıldığı belli '

Elif Sarı ise "Ölen hayvanlar kimsenin sorumluluğunda değil. Sevgimizle, onları beslememizle büyüyen dostlarımızdı. Hepsi için çok üzgünüm. Aralarında elimde büyüyen bir köpek de var. Diğerleriyle beraber o da zehirlendi. Kasıtlı bir şekilde yapıldığı çok belli. Hayvanların kanı donarak öldü. Buradaki hayvanların kimseye bir zararı yok. Zararı olsa bile bu şekilde bir müdahale edilmemeliydi. Bu insanlığa aykırı bir durum. Hepsini de şikayet edeceğiz" dedi.

'Zehirlenme vakası olduğunu düşünüyoruz'

Veteriner Hekim İrem Demir de "Bir köpeğin ağzından köpükler çıkarak öldüğüyle ilgili telefon alıp, bölgeye geldim. Köpeği alıp, kliniğe götürürken telefon tekrar çalmaya başladı. Birkaç köpekte daha aynı semptomların görüldüğünü söyleyen mahalle sakinleri aradı. Köpeklerin zehirlendiğini düşünüyoruz çünkü bu bölgede yaşayan tüm köpeklerde aynı semptomlar görüldü. Gerekli işlemler yapıldı, sonuçları bekliyoruz" diye konuştu.

Belediyeden açıklama

Mahalle halkının ihbarı üzerine harekete geçen Urla Belediyesi ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği'ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi'nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, 6 can dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etmiştir. Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur. Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139544/kopek-vahsetinin-adresi-izmir-6-kopek-zehirlenerek-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.