Ankara Büyükşehir Belediyesi, kapılarını yine öğrenciler için açtı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda üniversite okumak için Ankara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere, destek oldu. Yurtlara yerleşemediği için açıkta kalan 648 öğrenci ABB’ye ait geçici barınma evlerine yerleştirildi.
Ecem Çetin
|
06 Kasım 2022, Pazar - 12:07
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kapılarını yine öğrenciler için açtı!

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri barınma... 

Ankara Büyükşehir Belediyesi de (ABB), barınma sorunu yaşayan öğrenciler için geçen yıl olduğu gibi bu senede harekete geçti. 

Belediye, Ankara'ya okumak için gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere,  geçici konaklama desteği sağladı. 

Öğrenciler evlere yerleştirildi 

Açıkta kalan 648 öğrenci, Mamak Araplar Sosyal Konutları, Gazi Mahallesi Kurtuluş Geçici Öğrenci Barınma Evi ve Mustafa Kemal Mahallesi Metkay Geçici Öğrenci Barınma Evine yerleştirildi.

Ücretsiz yemek ve internette sağlanıyor 

Diğer yandan belediye evlerde,  öğrenciler için ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve çay hizmetlerinin yanında ücretsiz Wi-Fi ve haftanın 6 günü çamaşırhane ile sosyal aktivite desteği sağlıyor.

"648 öğrencimizi yurtlarımızda ücretsiz olarak ağırlıyoruz"

Üniversite okumak için Ankara’ya gelen ve KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere bu yıl da desteklerini sürdürdüklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, "Şu anda Ankara'da 648 öğrencimizi yurtlarımızda ücretsiz olarak ağırlıyoruz. Gazi Mahallesi’nde olan barınma evini 3 Ekim’de açtık. Öğrencilerimize kahvaltı ve akşam yemeklerini ikram ediyoruz. Üniversiteli gençlerimizin tek ihtiyacının barınma ve beslenme olmadığının farkındayız. Öğrencilerimizin belediyemizin kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarını da sağlıyoruz. Mansur Başkan’ımızın dediği gibi; ‘ihtiyaç sahibi ailemizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin, yurtlarımızda misafir değil ev sahibi sizlersiniz" dedi

Büyükşehir Belediyesi üniversiteliler için bu yıl Mamak’taki Araplar Sosyal Tesisleri’nin yerine 2 barınma evini daha hizmete soktu. Mustafa Kemal Mahallesi’nde olan Metkay Geçici Öğrenci Barınma Evi 204 öğrenciyi, Gazi Mahallesi’ndeki Kurtuluş Geçici Öğrenci Barınma Evi’nde ise 93 öğrenciyi misafir ediliyor

http://ankaramasasi.com/haber/1913523/ankara-buyuksehir-belediyesi-kapilarini-yine-ogrenciler-icin-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.