Aslı Baykal'dan istifa sonrası CHP yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Aslı Baykal uzun bir süre sonra sessizliğini bozdu. Baykal, CHP'nin 'laikliği savunmaktan uzaklaştığını' belirterek, Atatürkçülerin CHP'de temsil zeminini yitirdiğini belirtti.
Onur Çetinkaya
|
10 Kasım 2022, Perşembe - 14:07
Aslı Baykal'dan istifa sonrası CHP yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Baykal hesabından "Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır" yazılı mesajı paylaştı.

"Laikliği savunan bir parti olmaktan çıktı"

İstifasının ardından iddialar ortaya atılan Aslı Baykal, sessizliğini uzun süre sonra bozdu. 

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimini eleştiren Aslı Baykal, Atatürkçülerin CHP'de temsil zeminini yitirdiğini ve laikliği savunan bir parti olmaktan çıktığını belirtti.

CHP'nin 'ulus aşırı İslamcı görünümlü oluşumlara' alan açtığını dile getiren Baykal, altılı masa hakkında da konuştu.

Baykal, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Türkiye’nin Said-i Nursi modeline ihtiyacı var" sözlerine dikkat çekerek, bu sözlerin ne iktidar partisi ne de Atatürkçüler tarafından 'hazmedilebilir' bir durum olmadığını ifade etti.

CHP'yi 'milli değerleri hissetmemek' ve 'gayri milli odaklarla diyalog kurmak' ile eleştiren Baykal, partinin gelecek için umut vermediğini de sözlerine ekledi.

Aslı Baykal son olarak CHP'nin değişim kavrayışını ise 'tarihsel mirasın reddi, ideolojik boşluk ve cemaatlere yaranma' olarak tanımladı. CHP'nin siyasi rengini kaybetmeye başladığını belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/1926632/asli-baykaldan-istifa-sonrasi-chp-yorumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.