Murat Kurum, Düzce'deki ağır hasarlı bina sayısını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem sonrası Düzce genelinde acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalara ilişkin açıklamada bulundu.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2022, Cuma - 11:30
Murat Kurum, Düzce'deki ağır hasarlı bina sayısını açıkladı

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı.

Devlet tüm imkanlarını depremzedeler için seferber etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerini sürdürdü.

Kurum hasarlı bina sayısını açıkladı

Düzce genelinde hasarlı bina sayısına ilişkin açıklamada bulunan Kurum, "Düzce genelinde acil yıkılacak ve ağır hasarlı 71 bina 134 bağımsız bölüm tespit edildi. Şu an itibariyle toplamda 4 bin 316 bina ve 15 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yapılmış oldu. Bu kapsamda Gölyaka'da 2, merkezde 4 binamız olmak üzere 6 binamızı acil yıkılacak olarak belirledik. Sahada 600'ü aşkın hasar tespit çalışması yürüten arkadaşımız var." ifadelerini kullandı.

"Hasar tespit çalışmalarını e-devlet üzerinden öğrenebilirler"

Vatandaşların hasar tespit çalışmalarını e-devlet veya hasartespit.csb.gov.tr adresleri üzerinden öğrenebileceklerini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "Evleri az hasarlı veya hasarsız olarak tespit edilen vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Evleri ağır hasarlı vatandaşlarımız evlerine giremeyecekler. İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle şu an için belediyelerimize 10 milyon lira kaynak aktarıldı. İzmir’de, Elazığ’da, Malatya’da olduğu gibi Düzce’mizde de vatandaşlarımızın yanında olacağız. "açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1957535/murat-kurum-duzcedeki-agir-hasarli-bina-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.