Mansur Yavaş'tan Ankapark paylaşımı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlilerinde katılım sağlayabileceği ANKAPARK projesi önerileri üzerine bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi.
Büşra Bayrak
|
14 Aralık 2022, Çarşamba - 16:12
Mansur Yavaş'tan Ankapark paylaşımı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ANKAPARK projesine gelen önerileri Ankaralılarla birlikte değerlendirecekleri bir toplantı düzenleyeceklerini duyurdu.

Yavaş paylaşımında şunları kaydetti:

“Belediyemize devri için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK'ın mevcut durumunun tespitinde son aşamaya geldik. ANKAPARK projesine gelen önerilerin değerlendirilmesi üzerine yapacağımız toplantımıza katılımlarınızı bekliyoruz. “

Toplantı katılımı için form doldurulacak

Toplantıya katılmak isteyen vatandaşların ise https://forms.ankara.bel.tr/ankaparktoplanti adresi üzerinden bilgilerini doldurarak form oluşturmaları gerekiyor. Yapılan başvuru sayısına göre de yer ve zaman bilgisinin netleştirileceği öğrenildi. 

Ankaralılara mesaj gönderildi

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara konuya ilişkin bir SMS gönderdi. Mesajda, "Değerli hemşehrimiz, Ülkemizin ve Ankara'nın en büyük israf projesi ANKAPARK hakkında açılan form sayfamızda diğer 75 bin kişi ile birlikte fikirlerinizi bizimle paylaştığınız ve katılımcı yönetime katkı sunduğunuz için teşekkür ederiz. 801 milyon dolar maliyetle yapılan ve 3,5 yıl boyunca Belediyemize devri için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK'ın mevcut durumu hakkındaki tespit çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir. Konu hakkında taleplerin değerlendirilmesi, bilgilendirme ve görüş alışverişi toplantısı yapılması planlanmaktadır. Toplantının yeri ve zamanı başvuru sayısına göre belirlenecektir. Lütfen katılım durumunuzu bizlere https://forms.ankara.bel.tr/an... adresinden bildiriniz." ifadeleri yer aldı. 

Vatandaşlar tarafından önerilen ilk 5 belli oldu

Ankaralılar tarafından önerilen ANKAPARK projesinin sırarıyla ilk 5 maddesinde şunlar yer alıyor:

1) Atatürk’ün emaneti olarak görülen Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) yeniden canlandırılması istenmektedir.

2) Ankara’nın eski bir değeri olan hayvanat bahçesinin anısının yaşatılması istenmektedir.

3) Piknik alanı olan yeşil alan içerisinde bisiklet parkı istenmiştir.

4) Yeşil alan, kent ormanı olarak değerlendirilmesi istenmektedir.

5) Masraf yapıldığı için kullanılabilir hale getirilerek kullanıma açılması istenmiştir


    http://ankaramasasi.com/haber/2002899/mansur-yavastan-ankapark-paylasimi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.