Kılıçdaroğlu,​"​​​Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası'nda konuştu. Hükümeti yargı üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararına tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
17 Aralık 2022, Cumartesi - 13:09
Kılıçdaroğlu,​"​​​Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası'nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de adalete erişim bir açlık, tokluk meselesi haline, insan hakları meselesi, ekonomik mesele haline gelmiştir diyen Kılıçdaroğlu, "Halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alma, kayyum atama var. Aç çocuklar, evsiz barksız insanlar, dolmayan beslenme çantaları var. Öyle bir noktaya geldik ki sorun artık bir parti sorunu olmaktan çıkmıştır, bir Türkiye sorunudur. " ifadesini kullandı.

"Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin de konuşan CHP lideri, "Milletvekilimiz Enis Berberoğlu uzun süre hapislerde kaldı. Eren Erdem, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Canan Kaftancıoğlu. İBB Başkanımız haksız şekilde yargılanıyor. Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler." dedi.

"Bu ülkede eşit fırsatlar yok"

Demokrasi sadece insan hakları değildir şeklinde konuşan CHP lideri," Demokrasi eşit fırsatlar doğurur. Bu ülkede eşit fırsatlar yok. 21. yüzyılın Türkiye'sinde işsizliği, yoksulluğu derinden yaşayan milyonlarımız var. Orta sınıfı yok ettiler. Bu ülkede ya çok zenginsin ya hiçbir şeyin yok." açıklamasını yaptı.

"Son bir şey kaldı o da helalleşmek"

Konuşmasında 'demokrasi' ve 'helalleşme' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi hep hor görüldü. Demokrasi o zaman postalların altında, bugün kirli sermayenin altında eziliyor. Biz demokratlar hiç bitmedik, hiç azalmadık. Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı o da helalleşmek. Artık bu ülkenin bedel ödemesini bitirmek ve bu kavgayı biz bitireceğiz. Darbeciye darbeci diyeceğiz. Kötü olana da kötü diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2008917/kilicdaroglusiyaseten-nasil-devre-disi-birakiriz-arayisi-icindeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.