Çavuşoğlu'ndan Bülent Keneş'in iadesinin reddine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesi talebinin reddedilmesine ilişkin "Çok olumsuz bir gelişme" dedi.
Onur Çetinkaya
|
20 Aralık 2022, Salı - 14:36
 Çavuşoğlu'ndan Bülent Keneş'in iadesinin reddine ilişkin açıklama

İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirilmişti. 

Yargıtaydan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Keneş'in Türkiye'ye iadesine yönelik son kararı bakanlar kurulunun vereceğini söyledi.

"Çok olumsuz bir gelişme"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'in FETÖ firarisi Bülent Keneş'i Türkiye'ye iade edilmesi talebinin reddedilmesine ilişkin konuştu.

Biz artık İsveç'ten, Finlandiya'dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz diyen Çavuşoğlu," Bülent Keneş'in iadesi yönündeki talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme." ifadelerini kullandı. 

İsveçli bakan Ankara'ya geliyor

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün
Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu,"İsveç Dışişleri Bakanı perşembe günü Ankara'ya geliyor, orada görüşmelerimizi yapacağız."dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2016228/cavusoglundan-bulent-kenesin-iadesinin-reddine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.