Rekabet Kurulu'ndan 13 firmaya dev ceza

Rekabet Kurulu, zincir marketlere yönelik soruşturmada aralarında Coca-Cola, Eti ve Kent Gıda'nın da olduğu 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 14:31
Rekabet Kurulu'ndan 13 firmaya dev ceza

5 zincir market (BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour) ve bir tedarikçi (Savola) hakkında yaklaşık 2.7 milyar TL idari para cezasının verildiği soruşturmanın devamı niteliğindeki inceleme tamamlandı.

İnceleme çerçevesinde üretici/tedarikçi niteliğindeki 15 teşebbüsün zincir marketlerdeki fiyatlama davranışları masaya yatırıldı.

Market fiyatlarını belirlemeye yönelik kartel oluşturdular     

Yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı tedarikçilerin beş büyük zincir market arasında fiyat artışlarına yönelik koordinasyonu sağlayarak marketlerin raf fiyatlarını belirlemeye yönelik kartel oluşturdukları sonucuna varıldı.

Soruşturmada, bazı teşebbüslerin marketlerdeki raf fiyatlarını doğrudan belirlemek suretiyle de Rekabet Kanunu’nu ihlal ettikleri anlaşıldı.

Rekabeti ihlalden 878 milyon TL ceza

Coca-Cola, Eti, Pasifik Tüketim, Pepsi, Frito Lay, Düzey Tüketim, Red Bull, Unmaş, Şölen, Haribo, Kent Gıda, Glaxosmithkline ve Doğanay’ın  dolaylı olarak marketlerdeki raf fiyatlarının artmasına neden olabilecek rekabet ihlali yaptığı tespit edildi. Kurul, bu kapsamda 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2018539/rekabet-kurulundan-13-firmaya-dev-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.