Zelenski'nin ABD ziyaretine Kremlin'den tepki

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ABD ziyaretine tepki göstererek, ABD, fiilen ve dolaylı olarak son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 17:25
Zelenski'nin ABD ziyaretine Kremlin'den tepki

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Amerika Birleşik Devletleri ziyaretini değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün, Ukrayna'ya  radarlarında Patriot hava savunma sistemlerinin de bulunduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurmuştu.

ABD'nin Ukrayna'ya sevk edeceği Patriot sistemlerinin Rus ordusunun "meşru hedefi" olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Peskov, "Evet elbette, Ukrayna ordusunun kullandığı tüm silahlar gibi çünkü özel askeri operasyonun hedeflerinden birisi de Ukrayna’nın askersizleştirilmesidir." dedi.

"ABD Rusya ile savaşmaya devam ediyor"

Zelenski'nin ABD ziyaretine de tepki gösteren Peskov, "ABD, fiilen ve dolaylı olarak son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Rusya'nın, Zelenski'nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç bekleyip beklemediğine yönelik bir soruyu yanıtlayan Peskov, "Hayır." ifadesini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2021585/zelenskinin-abd-ziyaretine-kremlinden-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.