Musk’tan borsada değer kaybeden Tesla için 'Satmıyorum' açıklaması

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, yaklaşık iki yıl boyunca daha fazla Tesla hissesi satmayacağını açıkladı.
Hande Akyol
|
23 Aralık 2022, Cuma - 16:07
Musk’tan borsada değer kaybeden Tesla için 'Satmıyorum' açıklaması

Tesla şirketinin hisseleri dün borsada yüzde 8,9 değer kaybedince, Elon Musk'tan "Yaklaşık 2 yıl boyunca daha fazla Tesla hissesi satmayacağım" açıklaması geldi.

Twitter Spaces'da konuşan Musk, ekonominin 2023'te ciddi resesyona gireceğini ve pahalı ürünlere olan talebin düşeceğini öngördüğünü söyledi.

Elon Musk, "Muhtemelen bundan iki yıl sonrasına kadar hisse satışı yapmayacağım. Hiçbir koşulda, kesinlikle gelecek yıl ve muhtemelen sonraki yıl da satış yapmayacağım" dedi.

Musk 14 Aralık’ta 3,6 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi satmış ve bu adımla Tesla'daki bu yılki toplam hisse satışı 40 milyar dolara yaklaşmıştı.

Değer kaybında Twitter etkisi

Elon Musk'ın, Tesla hisselerini satarak Twitter'ı satın alması ve Twitter CEO'luğunu üstlenmesi, Tesla'daki değer kaybını artırdı.

Ocak 2022’de 1 trilyon 240 milyar doları gören Tesla’nın piyasa değeri, dün 387 milyar dolara kadar geriledi. 11 aylık kayıp 853 milyar dolara ulaştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2023228/musktan-borsada-deger-kaybeden-tesla-icin-satmiyorum-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.