Annesini taciz eden adamı öldüren Yusuf Şavur'un davası görüldü

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir gencin annesini taciz eden şahsı öldürmesine ilişkin davada savunmalar alındı. Tacizcinin kızı şikayetçi olmazken, Yusuf Şavur tahliyesini istedi.
Ankara Masası
|
27 Aralık 2022, Salı - 13:46
Annesini taciz eden adamı öldüren Yusuf Şavur'un davası görüldü

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir gencin, annesine sokakta tacizde bulunduğunu iddia ettiği kişiyi darbederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Yusuf Şavur'un (33) Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanmasına devam edildi. Görülen duruşmaya; sanık avukatı Ali Erdem, sanık Yusuf Şavur, maktulün ablası ve sanığın yakınları katıldı. Savunmasını yapan sanık Yusuf Şavur, "Ben zarar vermek istemedim. Maktulle birlikte yere düştük. Böyle olmasını istemezdim. Çocuklarım var, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"Maktulün kızı şikayetçi olmadı"

Sanık avukatı Erdem, bir önceki duruşmada maktulün kızının sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Maktulün kızı şikayetçi olmadı ve her şeyi söyledi. Tanık E.G.'nin ifadesinde de olduğu gibi sanık annesini kurtarmak için gidiyor. Müvekkilim yaralama eylemine kendi rızasıyla son veriyor. Sonrasında da giderek teslim oluyor. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Maktulün ablası da, "Madem böyle bir taciz iddiası vardı; savcıya, polise, jandarmaya söyleselerdi. Onlar verseydi cezasını" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Yusuf Şavur'un tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki celseyi 13 Ocak'a erteledi.

Olayın geçmişi

Mamak Şahintepe Mahallesi, 657'nci Sokak'ta 13 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Ramazan Dörtdaş, yolda hurda toplayan S.Ş. (54) adlı kadına sözlü ve fiziki tacizde bulundu. S.Ş., oğlu Yusuf Şavur'u arayarak durumu anlattı. Yusuf Şavur, annesini taksiye bindirdi. Yolda S.Ş. kendisini taciz eden Ramazan Dörtdaş’ı gördü ve oğluna söyledi. Taksiden inen S.Ş. ve Yusuf Şavur, Dörtdaş'ı kovalamaya başladı. Şavur, yüzüstü yere düşen Dörtdaş'ı darbetti. Bir kişinin cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı olayda Şavur, çevresindekilere "Kimse karışmasın, namus meselesi" diye bağırdı. Şavur, annesinin araya girmesiyle olay yerinden ayrıldı. Ağır yaralanan Dörtdaş, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybederken, gözaltına alınan Şavur ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/2027055/annesini-taciz-eden-adami-olduren-yusuf-savurun-davasi-goruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.