Almanya’daki vasıflı işçi eksiği ekonomiye 100 milyar euroya mal oluyor

​Almanya’da şirketlerin yarısından fazlasının vasıflı işçi bulamadığı ortaya çıktı. Neredeyse iki milyon boş pozisyonun olduğu ülkede ekonomik kayıp 100 milyar euro olarak hesaplanıyor.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ocak 2023, Perşembe - 14:46
Almanya’daki vasıflı işçi eksiği ekonomiye 100 milyar euroya mal oluyor

Almanya Ticaret ve Sanayi Odaları’nın (DIHK) 22 bin şirketle yaptığı bir ankette, işe alımda zorluk yaşayan şirketlerin oranı şimdiye kadarki en yüksek seviye olan yüzde 53 olarak belirlendi.

Ülkedeki şirketlerin yarısından fazlasının vasıflı işçi eksikliği nedeniyle boş pozisyonları doldurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

“ Şirketler 100 milyar euroluk üretimden oldu”

DIHK Genel Müdür Yardımcısı Achiankem Dercks, "Yaklaşık iki milyon boş pozisyonun doldurulmadan kalacağını varsayabiliriz. Bunun sonucunda şirketler yaklaşık 100 milyar euroluk üretimden oldu” dedi.

Dercks, “Nitelikli işçi kıtlığı yalnızca işletmeler için bir yük değil, aynı zamanda enerji geçişi, dijitalleşme ve altyapı inşası gibi geleceğe yönelik önemli görevlerde başarıyı da tehlikeye atıyor” şeklinde konuştu.

Boş pozisyonlar doldurulamıyor

Anket, elektrikli ekipman üreticilerinin yüzde 67'sinin ve makine mühendisliği şirketlerinin yüzde 67'sinin boş pozisyonları dolduramadığını ortaya koydu. Araba yapımında, şirketlerin yüzde 65'i işgücü sıkıntısı bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2055121/almanyadaki-vasifli-isci-eksigi-ekonomiye-100-milyar-euroya-mal-oluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.