Rusya Savunma Bakanlığı: "Soledar kontrol altında"

Rusya, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan kritik yer altı şehri Soledar'da kontrolü tam anlamıyla ele geçirdiğini duyurdu.
Hande Akyol
|
13 Ocak 2023, Cuma - 13:55
Rusya Savunma Bakanlığı: "Soledar kontrol altında"

Rusya, Donetsk bölgesinde kritik merkezi ele geçirdi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’daki savaşta Rus ordusunun eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tankların ve diğer ağır silahların geçebileceği büyüklükte tünellere sahip yer altı şehri Soledar'da, kontrolün Rus güçlerine geçtiği duyuruldu.

Soledar şehrindeki duruma ilişkin bilgi veren İgor Konaşenkov, "12 Ocak akşamı, Donetsk istikametinde başarılı taarruz operasyonlarının devamı için önemli olan Soledar şehrinin kurtarılması tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Soledar üzerinde tam kontrolün sağlanmasıyla güneybatıda bulunan Bahmut şehrinde Ukrayna birliklerinin ikmal yollarının kesilmesini ve ardından Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kapana alınacağını belirterek, Soledar’ın ele geçirilmesinin Rus güçlerinin diğer birimleriyle Ukrayna mevzilerine sürekli saldırısıyla mümkün olduğunu dile getirdi.

Ukrayna'dan yalanlama geldi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy, Rusya'nın Donetsk'teki Soledar şehrini ele geçirdikleri bilgisinin doğru olmadığını belirtti.

Çerevatiy, "Hayır, bu doğru değil. Şehirde çatışmalar sürüyor. Detaylarını veremem. Rusların özellikle Ukrayna toplumunda hayal kırıklığı yaratmak için yaptığı kasıtlı bir gürültü olarak " diye konuştu.

"Tüm arazi cesetlerle kaplı"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski daha önce yaptığı bir açıklamasında, Soledar'da neredeyse hiç yaşam belirtisi kalmadığını ve kasabanın yerle bir olduğunu açıklamıştı.

Zelenski, "Soledar yakınlarındaki tüm arazi cesetlerle kaplı" ifadelerini kullanmıştı.

Soledar'ın önemi

Rusya için savaştan önce yaklaşık 10 bin nüfusa sahip olan Soledar, kritik bir kent olan Bakhmut'u ele geçirmek için bir basamak olarak görülüyordu.

Kontrolü artık tamamen Rusya'da olan yer altı şehri Soledar, stratejik açıdan da büyük bir öneme sahip.

http://ankaramasasi.com/haber/2056698/rusya-savunma-bakanligi-soledar-kontrol-altinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.