“Erken seçim tartışmaları gündem saptırma çabası”

Ankara Masası
|
30 Mayıs 2020, Cumartesi - 17:46
“Erken seçim tartışmaları gündem saptırma çabası”

[dropcapt]AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarının, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey olmadığını belirterek, "Beyhude bir çabadır, beyhude bir gayrettir. Türkiye'nin bugünkü siyasi konjonktürü içinde asla ve kat'a erken seçimi ilgilendiren bir siyasal ortam söz konusu değildir. Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır." dedi.

AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş erken seçim tartışmalarına değindi. “Erken seçim tartışmaları, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey değildir. Beyhude bir çabadır, beyhude bir gayrettir.” diyen Kurtulmuş, “Türkiye'nin bugünkü siyasi konjonktürü içinde asla ve kat'a erken seçimi ilgilendiren bir siyasal ortam söz konusu değildir. Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır. Şu anda Türkiye'nin bir numaralı maddesi, bu pandemi süreciyle mücadele etmektir. Kimse 'erken seçim' diyerek, kendi siyasal hevesleri uğruna Türkiye'nin odak noktasını değiştirmeye kalkmasın.” İfadelerini kullandı.

Kurtulmuş, “Türkiye'nin odak noktası, topyekün 83 milyon olarak bu mücadeleyi başarıyla sonlandırmak, pandemiyi geride bırakmak, pandemiden güçlü bir şekilde çıkan uluslararası alanda büyük bir rekabet gücüne de kavuşmuş olan bir Türkiye'ye hizmet etmektir. Gayemiz, pandemi ile mücadele sürecinde başarıyı perçinlemek ve bu süreci geride bırakmaktır. Şartları oluşmadan erken seçimi dile getirmek, sadece muhalefetin hevesidir diyebiliriz. Hiçbir şekilde Türkiye erken seçime gitmeyecek. Erken seçimle ilgili en ufak bir çabamız, gündemimiz, bununla ilgili Türkiye siyasetinde erken seçimi çağrıştıracak herhangi bir olgu söz konusu değildir. Türkiye güçlü bir liderlikle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bir kere daha bu pandemi sırasında test etmiş vaziyette, Cumhurbaşkanımızın liderliğinin küresel ölçekte pekiştiği bir süreçte hükümet başarıyla icraatlarına devam edecek. 2023'te bu başarılarını da ortaya koyarak, imtihan edilmek üzere milletin önüne çıkacaktır.” dedi.

"Bu küresel krizden en az maliyetle çıkan ülkelerden birisi Türkiye olacaktır" 
Buradaki en önemli avantajın, yapısal değişiklikleri yapmış olarak pandemi öncesindeki süreçle Türkiye'yi, gelişmekte olan diğer ekonomilerden ayrıştırmaya başladıklarını belirten Kurtulmuş, "Türkiye, üretimi esas alan, kendi ayakları üzerinde durmaya gayret eden, küresel ölçekte rekabet edebilen bir ekonomi olmak için çok büyük bir gayret sarf etti. Türkiye en temel problemlerinden birisi olan cari açık meselesinde de cari fazı ilk sefer 2019 yılında, uzun yıllar sonra cari fazda veren bir ülke haline geldi. Yapısal olarak Türkiye ekonomisi, güçlü bir şekilde bu pandemiye yakalandı. Eleştiri yapanların insaflı olması lazım. Maalesef Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı'nın söylediği gibi bu ne bir buhran ve ne de sadece Türkiye'ye ait değil. Fevkalade talihsiz bir tanımlamaydı o. Bütün dünyada küresel bir kriz var ve Türkiye’yi de etkileyen bu krizden milletimizin desteğiyle, hükümetimizin etkin yönetimiyle en az maliyetle çıkan ülkelerden birisi Türkiye olacaktır." diye konuştu. 

"Irkçılığın yükselmiş olması, insanlık için büyük bir tedirginliği doğuruyor"
Kurtulmuş, ABD'nin Minneapolis şehrinde George Floyd'un polisler tarafından öldürülmesine ilişkin soru üzerine ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Meseleyi sadece münferit, Minneapolis'te bir tane polis memurunun işlediği cinayet olarak görmüyoruz. Uzunca bir süredir Batılı dostlarımızı uyarıyoruz. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve aşırı sağın yükselmesi, özel olarak İslam karşıtlığı, hem ABD'de özellikle Avrupa kıtasında bunları bazı siyasetçiler '3-5 oy alırız.' diye teşvik ediyor. Irkçılığın yükselmiş olması, insanlık için büyük bir tedirginliği doğuruyor. Bu ırkçı, aşırı sağcı, faşist dalga yükseldikçe, demokrat olduğunu iddia eden Batı ülkelerindeki ana akım siyaset zehirleniyor. ABD'de ortaya çıkan görüntü budur."

http://ankaramasasi.com/haber/20609/erken-secim-tartismalari-gundem-saptirma-cabasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.