Aday, Saadet Partisi'nde mi belirlenecek?

Gazeteci İsmail Saymaz, 6'lı masanın 13 Şubat’taki toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini ileri sürdü.
Mevlüt Peker
|
27 Ocak 2023, Cuma - 00:47
Aday, Saadet Partisi'nde mi belirlenecek?

6'lı masa, 11'inci toplantısını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde gerçekleştirmiş, toplantıda "Millet İttifakı'nın seçeceği cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceklerini konuştukları" vurgulanmıştı.

Altı parti genel başkanının ortak açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı:

"Toplantımızda son olarak Millet İttifakı’nın seçeceği Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi de konuştuk. Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz. Halkımız, ülkemizin hak ettiği refaha ulaşma ve yeniden demokratikleşme ümidini altı partinin birliğinde görmektedir. Bu da bize tarihi bir görev yüklemektedir. Biliyoruz ki bu Türkiye’nin kader seçimidir. Halkımız canını, malını, geleceğini, medeni, hür ve refah içinde bir Türkiye’de nefes alma ümidini bize emanet etmiştir. Halkımız müsterih olsun, altı parti bu görevi layıkıyla tamamlayacaktır."

Açıklamanın sonunda ise bir sonraki toplantı olan 12'inci toplantının Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü yapılacağı belirtilmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanını 13 Şubat’taki toplantıda belirleyeceğini ileri sürdü.

İsmail Saymaz, söz konusu iddianın kulis bilgisi mi, içeriden edindiği bir bilgi mi yoksa tahmin mi olduğuna dair herhangi bir ifade kullanmadı.

Saymaz, 6'lı masanın bugün itibariyle "Millet İttifakı"na dönüştüğü hatırlatmasında da bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2064152/aday-saadet-partisinde-mi-belirlenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.