Altılı masanın adayı ne zaman belli olacak?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre altılı masayı oluşturan partilerin kurmayları cumhurbaşkanı adaylarının 13 Şubat'ta belli olacağını ancak ismin daha sonra açıklanacağını belirtti.
Ankara Masası
|
29 Ocak 2023, Pazar - 08:30
Altılı masanın adayı ne zaman belli olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan oluşan altılı masa geçtiğimiz günlerde 11'inci kez bir araya geldi.

"Kim olduğu netleşmiş olur"

Toplantı sonrası bir açıklama yapılırken, Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu yine yanıt bulundu. Bir sonraki toplantının ise 13 Şubat'ta yapılacağı açıklandı.

Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, Bu arada 6’lı masa kurmayları,“13 Şubat’taki liderler zirvesinde adayın netleşeceği” iddialarına, “Yetişir, yetişme ihtimali yüksek. Ancak kamuoyuyla sonraki günlerde paylaşılır” yorumunu yapıyor. “Büyük olasılıkla adayın ismi 13 Şubat’ta açıklanmaz. Ancak açıklanmasa bile, kim olduğu netleşmiş olur. Masanın tarafları olarak 13 Şubat’ta adayın belirlenmesini bekliyoruz” görüşünü dile getiriyor.

"Çok somut adımlar attık"

26 Ocak'ta gerçekleştirilen toplantıda ise adaya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

" Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devletimiz için bir beka sorunu haline gelmiştir. Bir kişinin iradesiyle millet iradesinin yok sayılması devletin bir şahısla özdeşleştirilmesinin açık bir göstergesidir. Bugünkü toplantımızda seçimi kazanmaya ve ülkemizi halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiği güçlendirilmiş parlamenter sistemle yönetmeye dair çok somut adımlar attık. Tamamlama aşamasına geldiğimiz Geçiş Sürecinin Yol Haritasını, Cumhurbaşkanı adayını belirleme süreciyle beraber nihai değerlendirme sonrası kamuoyuyla paylaşacağız."

http://ankaramasasi.com/haber/2064638/altili-masanin-adayi-ne-zaman-belli-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.