Özlale, "Yavaş ve İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına dair açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ittifakın adayının 13 Şubat’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısında belirleneceğine yönelik açıklamasını değerlendiren Özlale, "CHP masayı Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
03 Şubat 2023, Cuma - 09:20
Özlale, "Yavaş ve İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı belirsizliğini korurken gözler ise 13 Şubat'a çevrildi.

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda adaylık ismi de şekillenecek.

"Biz onay makamı değiliz"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına dair açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ittifakın adayının 13 Şubat’ta yapılacak toplantıda belirleneceğine yönelik açıklamasını değerlendiren Özlale, CHP'ye adeta rest çekti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Bizim Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in TV açıklamasından öğrendik. Bu konuda resmi olarak gelmiş bilgi yok. 12 gün içinde adayın nasıl belirleneceği, halkın iradesi dikkate alınarak, uzlaşı içinde nasıl belirleneceğine dair, nasıl yol izlenecek, o konuda şu anda çok somut bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Yavaş ve İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına dair açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifak içerisinde aday olarak gösterilmesine Özlale," İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz.  Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz." ifadelerini kullandı.

"Kazanacak kişi aday gösterilsin"

Aday konusunda en rahat partinin İYİ Parti olduğunu dile getiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, ittifak içerisinde parti olarak önerilerini her tarafta söylediklerini belirtti.  

Diğer yandan adayla ilgili Ümit Özlale, " Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. " açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2065699/ozlale-yavas-ve-imamogluna-ayni-mesafedeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.