Murat Ilıkan'dan 'Depremzede çocuklar Gölbaşı'na gönderildi' iddialarına yanıt

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, Gölbaşı Çocuk Evleri Sitesi'ne çok sayıda depremzede çocuğun gönderildiği iddialarına ilişkin "Buraya gelen birkaç tane çocuğumuz var, şuan için. İddia edildiği gibi ne yemek, ne kıyafet ihtiyaçları yok" dedi.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 15:50
Murat Ilıkan'dan 'Depremzede çocuklar Gölbaşı'na gönderildi' iddialarına yanıt

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan,  sosyal medyada yayılan "Gölbaşı’ndaki 400 çocuğa ait ihtiyaç listesi’,’Sığınma evine deprem bölgesinden 70 çocuk geldi. 8-15 yaş aralığında kıyafet ihtiyacı var' haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Çıkan haberlerin ardından  Gölbaşı Çocuk Evleri Sitesi'ne çok sayıda vatandaşın yardım ulaştırmaya çalıştığını belirten Ilıkan "Yetkililerden bilgiler aldık. Buraya gelen birkaç çocuğumuz var. O çocuklarımızda gelmeden 12 saat önce, buradaki hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Ne söylenen sayıda çocuk var, ne de öyle bir ihtiyaç hasıl olmuş durumda değil. Vatandaşlarımız elinden geleni yapıyor, buranın telefonları kitlenmiş durumda ama böyle aslı astarı olmayan haberler yayıldığında insanların enerjisini boşa sarf etmiş oluyoruz, insanların güvenlerini sarsmış oluyoruz. Buradaki görevlilerin morallerini bozuyoruz." dedi.

"Ne yemeğe ne de kıyafete ihtiyaç yok"

Şu an  Gölbaşı Çocuk Evleri Sitesi'nde ne yemeğe ne de kıyafete ihtiyaç olduğunu söyleyen Ilıkan "Yarın ihtiyaç olduğunda doğru bilgiyi doğru kaynaklardan öğrenirseniz, yardımlarınızı da doğru bir şekilde yönlendirebilirsiniz." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2067902/murat-ilikandan-depremzede-cocuklar-golbasina-gonderildi-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.