Cemal Enginyurt: "İktidar depremde sınıfta kaldı"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, deprem karşısında 21 yıldır iktidarda olanların sınıfta kaldığını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
11 Şubat 2023, Cumartesi - 17:03
Cemal Enginyurt: "İktidar depremde sınıfta kaldı"


Cemal Enginyurt sosyal medyadan bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye büyük felaketle karşı karşıya olmasına rağmen sen ben ve iktidar kavgası yapıldığına işaret etti.

"Yardım kolilerine AKP amblemi yapıştırılıyor"

“Yardımlar toplanıyor valiler el koyuyor ya araçların önüne valilik ismini yazıyor veya kolilere AKP amblemi yapıştırılıyor.Burada bile ayrımcılık yapılıyor” diyen Enginyurt, “Herkesin siyasi düşüncesini bırakıp senlik benlik yok birlik var demesi gerektiği bir dönemde ülkenin cumhurbaşkanı başta olmak üzere öyle bir dil kullanılıyor ki kendinden olmayanları aşağılayan, hakaret eden, küfreden bir dille karşı karşıyayız. Yardımlar siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Yardım yapmak isteyenler maalesef engelleniyor. Devlet nerede diye soruyoruz. Devlet nerede diye sorduk diye en ağır hakaretleri işitiyoruz” dedi.

"Demokrat Parti Antakya'da yardım merkezi açtı"

Enginyurt, 10 ilin yerle bir olduğunu ve her yerden feryat yükseldiğini ancak tek duymayanın iktidar olduğunu belirtti.

Demokrat Parti olarak halka çağrıda bulunduklarını hatırlatan Enginyurt,  milletin bütün imkanlarını seferber ederek büyük yardım gönderdiğinin altını çizdi.

Enginyurt, Antakya’da yardım merkezi açtıklarını, 24 saat dağıtım yaptıklarını ama yine birilerinin durdurduğunu ifade etti.

"Krediler 1 yıl ertelensin, icralar durdurulsun"

Cemal Enginyurt iktidara şöyle çağrıda bulundu:

“Kredi borçlarını 1 ay erteledik diyerek bu işten sıyrılamayız. Artık orada ticaret bitmiştir, iş bitmiştir. Krediler 1 yıl ertelenmelidir. Telefon şirketlerine çağrıda bulunuyorum. Faturaları 1 hafta tahsil etmeyeceğiz diyorsunuz. 1 hafta sonra neyle nasıl ödeyecekler de tahsil edeceksiniz? GSM şirketleri oralarda telefonları ücretsiz yapınız. Yıllardır bu milletin cebinden büyük paralar kazandınız. Artık bu millete yardım edin. Bu millet yıllarca vergi ödedi, devletine sahip çıktı şimdi böylesi bir günde devletini bekliyor. İcralar tamamen durdurulsun. Sadece deprem bölgesinde değil deprem bölgesiyle ticaret yapanların da icraları durdurulsun. 2 bin lira kiracılara, 5 bin lira ev sahiplerine yardım yapıyoruz diye devlet gereğini yapmış olmaz. 2 bin liraya ev kirası mı kaldı? Bu insanlar memleketlerini terk ediyor, gittikleri yerlerde kirada kalacaklar. 5 bin liranın, 10 bin liranın altında kira mı var ülkede artık? Dolayısıyla devlet yardımları artırsın.”

"Devlet desteği artırılmalı"

Hane başına 10 bin lira devlet yardımını da eleştiren Enginyurt “Bir çadır 7-8 bin lira. Dolayısıyla devlet desteğini daha da artırmalı” diye konuştu.

Cemal Enginyurt, “bölgede fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına sahip çıkmalı hemen destek ekip gönderilmeli insani ihtiyaçları karşılanmalı” düşüncesini dile getirdi.

"Yağmaya son verdirilmeli"

Yağma olaylarına da dikkati çeken Enginyurt, “Yağmaya son verdirilmeli Suriye kapısını açmışsınız silahını kağan geliyor insanlara saldırıyor. Evlerde insanlar uyuyamıyor. Bu bir yağmadır. İnsan değildir bunlar diyoruz. Ama maalesef siz çıkıp biz Suriyeli dedik diye fırsattan istifade siyaset yaptığımızı söylüyorsunuz. Sosyal medyada yazan troller yüreğiniz yetiyorsa Antakya’da, Elbistan’da, Adıyaman’da halkın içinde Suriyeliler yağma yapmıyor diye orada söyleyin bu kadar delikanlıysanız. İnsanlar ağlayarak evlerinin, marketlerin soyulduğunu söylüyor” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2068467/cemal-enginyurt-iktidar-depremde-sinifta-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.