Filistin uluslararası koruma için "acil" çağrısı yaptı

Filistin yönetimi, İsrail tarafından işlenen suçlar sebebiyle Filistin halkı için uluslararası koruma sağlanması talebiyle BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi)'ya, İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı)'ye ve Arap Birliğine acil toplantı çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 00:56
Filistin uluslararası koruma için "acil" çağrısı yaptı

Yazılı açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail kuvvetlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'nın Nablus kentine gerçekleştirdiği, 11 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 100'ün üzerinde Filistinlinin yaralandığı baskın sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden "acil toplantı" istedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki yazılı açıklamasında, "İsrail güçlerinin sonuncusu Nablus şehrinde olmak üzere Filistinli sivillere karşı işlediği cinayetler sebebiyle kınanması ve Filistin halkı için uluslararası koruma sağlanması noktasında talepte bulunduk." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğine de "acil toplantı" çağrısında bulunduklarını bildiren Bakan Maliki, her iki kuruluşa üye devletlerden İsrail'i kınamalarını ve Filistin'in BMGK'dan talep ettiği uluslararası koruma talebine destek vermelerini istediklerini ifade etti.

FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh ise "Filistin yönetimi, İsrail'in işlemeyi sürdürdüğü katliamlar karşısında halkı için uluslararası koruma talep etmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvurmaya karar verdi" açıklamasında bulunmuştu.

İsrail ordusunun Nablus’taki katliamı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının da sert kınamada bulunduğu olay bu sabah, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinde meydana gelmişti.

İsrail güçleri Nablus şehrine birkaç farklı noktadan girerek çok sayıda noktaya baskınlar gerçekleştirmişti.

Nablus kentinin tarihi Eski Şehir bölgesinde yer alan bir evi kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto etmek isteyen Filistinlilere gerçek mermilerle müdahalede bulunmuş, İsrail askerlerinin kanlı baskınında biri çocuk olmak üzere 11 Filistinli hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır olmak üzere 100'ün üzerinde Filistinli yaralanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2071030/filistin-uluslararasi-koruma-icin-acil-cagrisi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.