Joe Biden'dan Putin'e: Büyük hata!

ABD Başkanı Joe Biden, Rus lider Putin'in nükleer silah kullanma düşüncesinde olduğunu sanmadığını belirtti.
Mevlüt Peker
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 20:18
Joe Biden'dan Putin'e: Büyük hata!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "New START" (Stratejik Silahların Azaltılması Yeni Sözleşmesi) anlaşmasını askıya alma kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Rusya Devlet Başkanı Putin'in nükleer silah kullanma düşüncesinde olduğunu sanmadığını ifade etti.

ABC News haber kanalına özel açıklamalarda bulunan Amerikan Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın birinci yıl dönümüne günler kala Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "New START" yani "Yeni START" anlaşmasını askıya alma kararıyla ilgili görüş bildiren Joe Biden, Putin'in bu kararını "büyük hata" olarak nitelendirdi.

Geçen pazartesi, ziyaret yapılacağı bilgisi güvenlik gerekçesiyle gizli tutulan Ukrayna ziyaretinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek son duruma ilişkin bilgiler alan ABD Başkanı Biden, Rus lider Putin'in sorumsuz bir davranışta bulunarak büyük bir hata yaptığını, ancak New START anlaşmasını askıya almasını, Vladimir Putin'in nükleer silah ya da benzeri bir silah kullanmayı düşündüğü şeklinde algılamadığını ifade etti.

Rus lider Putin'in New START anlaşmasını askıya alma kararını duyurduğu anlarda ilk önce kararsız kaldığını ileri süren Joe Biden, Vladimir Putin'in konuşmasında ne söyleyeceğine dair bir anlığına emin olamadığını ama büyük bir hata yaptığını savunarak, "Eminim ki, bu durumu halledeceğiz" diye konuştu.

Vladimir Putin Yeni START anlaşmasını askıya aldıklarını duyurmuştu

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen salı günü, Rusya Federasyon Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada Amerika ile imzaladıkları Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nı (Yeni START) askıya aldıklarını ilan etmişti. Rusya Parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da gerçekleştirilen oturumda Rus milletvekilleri askıya alma kararını onaylamıştı. 

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Rusya Federasyon Konseyi'nin üyeleri de alt kanat Duma'nın kararı üzerine oturum gerçekleştirmişti. Alt kanat Duma'nın kararıyla New START anlaşmasının askıya alınması kararı kabul edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin'in önüne gelmesi öngörülen karar, Putin onayladıktan sonra resmiyet kazanacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2071184/joe-bidendan-putine-buyuk-hata
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.