CHP parti meclisinden Kılıçdaroğlu'na tam yetki

Gazeteci Mahmut Övür, dün toplanan CHP Parti Meclisi toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık ve altılı masa görüşmeleri için tam yetki verildiğini yazdı.
Ankara Masası
|
28 Şubat 2023, Salı - 09:43
CHP parti meclisinden Kılıçdaroğlu'na tam yetki

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) gün parti meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda 2 Mart'ta toplanacak altılı masanın gündemi ve adaylık süreci ele alındı. 

Sabah yazarı Mahmut Övür, toplantıya ilişkin dikkat çeken bir detayı köşesine taşıdı.

" CHP Parti Meclisi toplantısında Kılıçdaroğlu'na, aday olması veya adayı belirlemesi için tam yetki verildi." diye yazan Övür "Ancak o toplantıda Kılıçdaroğlu'nu bile şoke eden bir önerinin daha konuşulduğu ileri sürüldü: 'Seçimlerin ertelenmesi...' Ne kadar ilginç değil mi? Kılıçdaroğlu seçimlerin ertelenmemesini isterken, CHP'li birileri ertelenmesini istiyor. CHP kulisleri iki gündür bu öneriyle çalkalanıyor. Peki, kimden geldi bu öneri? Kulislerde konuşulanlara göre önerinin sahibi, İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın..." ifadesini kullandı. 

" maç seçimleri erteleterek İmamoğlu'na zaman kazandırmak"

Övür, yazısına şu şekilde devam etti:

"Peki, İBB'de çalışan Günaydın bu öneriyi getirerek neyi hedeflemiş olabilir? Soruya cevap veren bir CHP'li, Altılı Masa'da Akşener'in direnmesiyle bu öneri arasında bir bağ kurarak şöyle diyor: 'Bu çok sinsi bir hesap... Amaç seçimleri erteleterek İmamoğlu'na zaman kazandırmak. Böylece hem adaylık meselesi ertelenecek hem de CHP kurultay yapmak zorunda kalacak... Kemal Bey bu hesabı gördüğü için seçimlerin öne alınmasına bile destek verebilir...' Gördüğünüz gibi Altılı Masa çevresinde memleket meselesinden çok koltuk ve gelecek meselesi konuşuluyor."

http://ankaramasasi.com/haber/2071965/chp-parti-meclisinden-kilicdarogluna-tam-yetki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.