Metin Serezli kimdir? Metin Serezli, ne zaman öldü? Metin Serezli, neden öldü?

Türk televizyon tarihinin usta isimlerinden Metin Serezli'nin yaşamı ve sanat hayatı araştırılıyor. Metin Serezli kimdir? Metin Serezli, oyunculuğa ne zaman başladı? Metin Serezli, ne zaman öldü? İşte yanıtı...
Ecem Çetin
|
09 Mart 2023, Perşembe - 11:34
Metin Serezli kimdir? Metin Serezli, ne zaman öldü? Metin Serezli, neden öldü?

Kimi zaman oyunculuğu, kimi zaman sesiyle birçok film ve dizide yer alan ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Metin Serezli'nin hayatı araştırılıyor. 

Metin Serezli kimdir? Metin Serezli, oyunculuğa ne zaman başladı? Metin Serezli, ne zaman öldü?  Metin Serezli, neden öldü? Sizler için derledik. 

Metin Serezli kimdir?

Metin Serezli, 12 Ocak 1934 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Taksim'de Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Serezli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2 yıl okuduktan sonra İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'ne geçmiştir. Metin Serezli yanı sıra Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden de mezun olmuştur. Usta isim, 1951-1954 yılları arasında da Fenerbahçe'de forma giymiştir.

Metin Serezli, oyunculuğa ne zaman başladı?  

Metin Serezli, 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atılmıştır. Usta isim daha sonra 1971’de Çevre Tiyatrosu isimli  kendi tiyatrosunu kurmuştur. 

Metin Serezli özel yaşamı

Metin Serezli, ilk evliliğini 1957 yılında Nisa Serezli ile yapmıştır. Serezli, ikinci evliliğini ise, 1968 yılında Nevra Serezli ile yapmıştır. Metin ve Nevra Serezli'nin Murat ve Selim adlarında iki oğlu vardır.

Metin Serezli ne zaman öldü? Neden öldü?

Usta isim, 10 Mart 2013 yılında hayata gözlerini yummuştur. Metin Serezli, akciğer kanseri nedeniyle ölmüştü. 

Rol aldığı oyunlar

Filmografisi

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074521/metin-serezli-kimdir-metin-serezli-ne-zaman-oldu-metin-serezli-neden-oldu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.