Galası yapılan “Tek Yürek İmalat-ı Harbiye” filmi duygulandırdı

MKE Ankaragücü Kulübünün, 1910 yılında, İmalat-ı Harbiye döneminde başlayan hikayesini anlatan "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" filmi için Ankara’da gala düzenlendi.
Mevlüt Peker
|
09 Mart 2023, Perşembe - 18:37
Galası yapılan “Tek Yürek İmalat-ı Harbiye” filmi duygulandırdı

Nata Vega Alışveriş Merkezi’nin sinema salonlarında yapılan gala gösteriminde, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" filminin yönetmeni Serdar Çetinkaya, filmin başrol oyuncuları Turgay Tanülkü, Sitare Akbaş ile İnanç Konukçu, "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye"nin diğer oyuncuları ve ekibiyle çok sayıda davetli yerlerini aldı.

Filmin gösteriminden önce basına konuşan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, yaklaşık bir senedir bugünü beklediklerini, bir ay önce yaşanan korkunç gelişmelerin Türkiye'nin moralini bozduğunu ama "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" filminin mesajının gelecek ile ilgili umutları artırmasını temenni ettiğini belirterek, filmin Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin tek yürek olup neler yapabildiğini gösterdiğini, yaşanılan deprem felaketlerinin ardından yine Türk milletinin tek yürek olduğunu söyledi.

6 ay önce filmin ismini 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye' olarak belirlediklerini açıklayan Başkan Faruk Koca, Türkiye’nin yaşadığı büyük felaketin ardından da tek yürek ismi altında birleşmenin olumlu pozitif etkisinin görüldüğünü, "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye"nin bir milletin yoktan nasıl var oluşunu gösterdiğini, gerçek hikayelerden yola çıkılıp filmin yapıldığını belirtti.

"Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" filminin yönetmeni Serdar Çetinkaya ise MKE Ankaragücü takımının Kurtuluş Savaşı'nda değerli rol oynadığını, takım olarak Kurtuluş Savaşı'na topyekün katılan tek kulüp olduğunu, filmin günümüzde geçen bölümünde ise kanser olan bir çocuğun yaşatılması için verilen mücadelenin anlatıldığını kaydetti.

Filmin yapımcısı ve aynı zamanda oyuncularından biri olan Esat Deniz Abdaloğlu da birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurgularken, filmin oyuncularından Sedef Şahin ve Ceyhun Fersoy da Ankaragücü'nün tarihini gözler önüne seren bu filmde rol aldıkları için çok heyecanlı ve mutlu olduklarının altını çizdi.

Gala gecesinde MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, filmin ilk gösterimini "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" ekibi ve davetlilerle birlikte izledi.


http://ankaramasasi.com/haber/2074570/galasi-yapilan-tek-yurek-imalat-i-harbiye-filmi-duygulandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.