İşte Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir'den Milli Muharip Uçak (MMU) paylaşımı…
Mevlüt Peker
|
23 Mart 2023, Perşembe - 00:09
İşte Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı (SSB) İsmail Demir, sosyal medya platformu Twitter’daki @IsmailDemirSSB onaylı hesabından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NTV canlı yayında Türkiye’ye izlettiği Milli Muharip Uçak'ın ilk anlarının görüntülerini paylaştı.

İsmail Demir paylaşımında, “Milletimizin heyecanla, dünyanın merakla beklediği, Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan’ın canlı yayında ilk kez izlettiği bekâ projemiz Milli Muharip Uçak’ımızın ilk görüntüleri! Mühendislerimizin emeğine sağlık. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun! @TUSAS_TR” ifadelerini kullandı.

“MMU, F-35'ten üstün bir uçak”

CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Hürriyet gazetesi yazarı Mete Yarar, “MMU’nun F22 ile F35 arasında, F35'ten ise üstün uçak olarak gösterdiğini, Türkiye’nin tarihinde ilk kez 5. nesil uçak yaparak bir anda üst ligi zorladığını ve bunu yapmanın çok zor olduğunu, 2028'den önce çıkarılamayacağı söylenen uçağın 2023'te uçurulacak safhaya getirildiğini bildirdi.

Dünya basınına manşet olmuştu

Türkiye'nin milli muharip uçağı TF-X, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Yunanistan'da askeri ve savaş üzerine yayınlar yapan Ptisi & Diastima sitesi, TF-X'e geniş yer verdi ve yaptığı haberinde, F-22 ile benzerliğini vurguladı. Analizde, uçağın ön tarafındaki yüzeylerin F-22'ye yakın bir çözünürlüğe sahip olduğu belirtilirken, gövde kısmının da oldukça dikkat çekici olduğu ifade edildi. Bu alanda yapılan değişikliklerin uçağın radar kesit alanını artırıp azaltabileceği de vurgulandı.

Türkler rekor kırdı

Ukrayna'nın önde gelen askeri teknolojiler medya kuruluşu Defence Express de yerli uçağımızı manşetine taşıdı ve TF-X'in özelliklerine yer verdi. Haberde, Türk mühendislerinin övgü dolu sözleri de yer aldı. Defence Express, yaptığı analizde "Türkiye, TF-X'in geliştirilmesinde rekor kırdı. Çin, Güney Kore ve Rusya'dan daha hızlılar" başlığını kullandı.

Milli muharip uçağımızın dünya basınında bu kadar ilgi çekmesi, Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı bir kez daha ortaya koydu. Türk mühendislerinin, yıllar süren çalışmaları ve yatırımları sonucunda ortaya çıkan TF-X, dünya genelinde beğeni topladı. Uçağın F-22 ile benzerlik göstermesi de, Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı ve uluslararası arenada sahip olduğu gücü bir kez daha gösterdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076149/iste-milli-muharip-ucakin-ilk-goruntuleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.