Hatay'da depremzedeler ilk iftarı yaptı

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da, çadır ve konteyner kentlerde barınan depremzedeler, ramazan ayının ilk orucunu açtı. Antakya ilçesinde 1500 depremzedenin kaldığı Katar Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti'ndeki aşevinde üretilen yemekler, iftar vakti öncesi afetzedelere dağıtıldı.
Mevlüt Peker
|
23 Mart 2023, Perşembe - 19:53
Hatay'da depremzedeler ilk iftarı yaptı

Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından yaşamını sürdüren depremzedeler, konteyner ve çadır kentlerinde ilk iftarlarını gerçekleştirdi.

Antakya ilçesindeki Katar Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti'nde hazırlanan yemekler iftar öncesinde dağıtıldı. Ezanın okunmasıyla dua eden depremzedeler, oruçlarını açtı.

Bazı depremzedeler geçici yaşam alanlarının önünde kurdukları masalarda yakınlarıyla birlikte iftar yaptı.

Deprem nedeniyle evleri yıkılan ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, zorlu şartlara rağmen birbirleriyle kenetlenerek ramazan ayının ilk iftarını coşkuyla kutladılar.

İsveç yardım kuruluşunun Hassa ilçesinde kurduğu çadır kentte Türk Kızılay ve Gebze Ticaret Odası tarafından yemek dağıtımı yapıldı.

Türk Kızılay'ı tarafından diğer kesimlerde depremzedelere yemek dağıtımı gerçekleştirildi. 

Vatandaşlar, kendilerine sahur ve iftar için yemek dağıtan yardım kuruluşlarına teşekkür ederek bu hizmetin kendilerine moral verdiğini belirttiler.

Kentteki çok sayıda çadır ve konteyner kentlerinde yaşayan vatandaşlar, zorlu şartlar altında ramazan ayını karşılamanın burukluğunu yaşasalar da birbirlerine desteği ve dayanışmayı sürdürüyorlar.

http://ankaramasasi.com/haber/2076260/hatayda-depremzedeler-ilk-iftari-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.