Netanyahu'dan Biden yönetiminin silah sevkiyatını durdurmasına "göndermeli" paylaşım

Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail Ordusu’nun Refah’a saldırması sonrası ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e silah göndermeyi durduracakları açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise buna Holokost’a gönderme yaparak "Yalnız kalmamız gerekirse, yalnız kalırız" yanıtını verdi.
AA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 16:04
Netanyahu'dan Biden yönetiminin silah sevkiyatını durdurmasına "göndermeli" paylaşım

Gazze Kasabı Netanyahu bu kez de gözünü masum Filistinlilerin sığındığı Refah’a çevirdi.

Yok denecek kadar az olan insani yardımları kesmek için sınır kapısını da işgal eden İsrail Ordusu, Refah’a bomba yağdırmaya başladı.

Devlet terörünün soykırımına artık ABD başkanı Joe Biden da dayanamadı.

Ülkesinde giderek yükselen eleştirilere kulaklarını daha fazla tıkayamayan Biden, ABD'nin İsrail'e yüksek infilak gücündeki bomba ve top mermilerini göndermesini askıya aldı.

 Biden, İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda silah sevkiyatını durduracakları uyarısında bulundu.

Netanyahu ise buna, sosyal medya hesabından göndermeli bir paylaşımla yanıt verdi.

Resmi açıklama yapmaktan kaçınan İsrail Başbakanı, ülkesinde 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen Yahudi Soykırımı (Holokost) anma günündeki konuşmasını X hesabından tekrar paylaştı.

Netanyahu o konuşmasında, "Feci Holokost'ta dünyada büyük liderler kenarda öylece durdu. Holokost'un ilk dersi, biz kendimizi korumazsak, kimse bizi korumaz. Eğer ki yalnız kalmamız gerekirse, yalnız kalırız." İfadelerini kullanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2137594/netanyahudan-biden-yonetiminin-silah-sevkiyatini-durdurmasina-gondermeli-paylasim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.