Emin Çapa kimdir?

Ekonomist, gazeteci ve TV programcısı Emin Çapa kimdir? Ülke değerlendirmeleri ve yapmış olduğu konuşmalarla dikkatleri çeken Emin çapa nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
28 Mart 2023, Salı - 11:50
Emin Çapa kimdir?

Emin Çapa, 1967 yılında İzmit'te dünyaya geldi. İlköğrenim ve lise eğitimini İzmit'te alan Çapa, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Çapa üniversitede eğitimini sürdürürken aynı zamanda Hürriyet Gazetesinde stajyer olarak çalışmaya başlamıştı. Çapa, ekonomik entegrasyon teorileriyle ilgilenerek Lisansüstü eğitimini AB üzerine ve doktora eğitimini de ekonomi üzerine yaptı. 

Kariyer hayatı

Emin Çapa, 1989 yılında Tempo Dergisi'nin muhabiri olarak kariyerine başladı. Ayrıca Çapa,  Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. Çapa, bir süre Gemi Mühendisleri Odası’nda Oda Müdürlüğü yaptı. Daha sonra Çapa, endüstri ilişkilerine duyduğu ilgi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) çalıştı ve  toplu sözleşme pazarlıklarıyla ilgilendi.

Bu alanlarda çalıştıktan sonra gazetecilik mesleğine geri dönen Çapa, Sabah Gazetesi'nde  5 yıl endüstri ilişkileri ve Avrupa Birliği konularında muhabirlik yaptı ve Endüstriyel İlişkiler üzerine haftalık köşe yazıları yazdı. Ardından gazeteci, TÜSİAD  Başkan Danışmanı olarak çalıştı.


CNN TÜRK macerası

Emin Çapa, Kasım 1999'dan bu yana CNN TÜRK'TE çalışmakta. CNN TRÜK hayatına editör olarak başlayan Çapa,  önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü, son olarak da Ekonomi Müdürü oldu. Çapa müdürlüğü sırasında hazırladığı   “O Sırada” programıyla her şeyin arkasını merak edenler için 150 metre yükseklikte cam da sildi, yerin 39 metre altını da inceledi. Bir yıl sonra Çapa, “Aklın İzi” programında, izleyicilerini batıl inanca, bilimsel görünen aldatmacalara karşı aklın ve bilimin peşine düşülmesi gerektiğini anlattı. Daha sonra gazetecinin, hazırlayıp sunduğu  “Dünyanın 1001 Hali” adlı bilim programıyla  yeni teknolojiler, kaybolan eski bilgiler, uzak yıldızlardan, yakın kentlere kadar bilmeye değer her haberi ekrana taşıyor.  Çapa, ekonomi bültenlerinde ve konuk olduğu diğer programlarda ekonomiyi herkesin anlayacağı şekilde basit bir dille izleyicilere anlatıyor. 

Emin Çapa, "Paranın İzi" programını yine kendisi hazırlayıp sunmuştur. Ayrıca Çapa,  “Aklın İzi” programıyla birbirinden ilginç konularla izleyicinin karşısına çıkıyor. 

Ayrıca konuşmacı

Emin Çapa; Kalite Kongresi, Turizm Zirvesi, İzmir Kalite Kongresi, Bursa Kalite Kongresi, Pazarlama Zirvesi, TED X İstanbul gibi ulusal ve uluslararası seminer ve etkinliklerde sunumlar gerçekleştiriyor. Ayrıca Çapa üniversitelerde de sunumlar gerçekleştirmekte ve  Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri için medya eğitimleri veriyor. 

http://ankaramasasi.com/haber/2076675/emin-capa-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.