İsveç polisi, Kur’an yakmaya izin veren mahkemeye itiraz etti

İsveç polisi, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna izin veren İsveç İdari Mahkemesi'nin kararına itiraz etti.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 20:21
İsveç polisi, Kur’an yakmaya izin veren mahkemeye itiraz etti

Stokholm Emniyet Müdürlüğü, şubat ayında gerçekleşen olayda Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen iki kişinin, güvenlik riski nedeniyle izin verilmediğine dair polis kararının İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine itiraz etti.

4 Nisan tarihinde İdare Mahkemesi, polisin halka açık iki toplantıya izin vermemesini haksız bulmuş ve böylece polisin kararı iptal edilmişti. Bunun üzerine polis, kararın bozulması için üst mahkemeye başvuruda bulundu.

Olay, İsveç'te Irak kökenli Salwan Momika ve Afrika kökenli Chris Makoundout adlı iki kişinin, Stockholm Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istemeleri sonucu ortaya çıkmıştı. Ancak, polis güvenlik gerekçesiyle bu provokasyonlara izin vermemişti. Momika ve Makoundout, polisin kararını mahkemeye taşımıştı ve İdare Mahkemesi, güvenlik risklerinin gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığına karar vererek polisin kararını iptal etmişti.

Stokholm Emniyet Müdürlüğü, üst mahkemenin kararı değerlendirerek, güvenlik riski nedeniyle izin vermeme kararının doğru olduğunu düşünüyor. Kararın tekrar gözden geçirilmesiyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2077893/isvec-polisi-kuran-yakmaya-izin-veren-mahkemeye-itiraz-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.