Ali Erbaş’tan Danimarka’daki saldırılara lanetleme

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırıya tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu aşağılık saldırının faillerini ve buna izin veren Danimarkalı yetkililerin sergilediği bu tutumu lanetliyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
14 Nisan 2023, Cuma - 23:37
Ali Erbaş’tan Danimarka’daki saldırılara lanetleme

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Danimarka'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıyı kınadı.

Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu aşağılık saldırının faillerini ve buna izin veren Danimarkalı yetkililerin sergilediği bu tutumu lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

İnsan hakları ve özgürlüklerine aykırı olan bu saldırıların özgürlük kisvesi altında koruma altına alınması ve benzer eylemlerin her geçen gün artması kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Erbaş, Avrupa başta olmak üzere batı ülkelerinde artan İslam düşmanlığına karşı tüm Müslümanları ve vicdan sahibi bütün yürekleri sessiz kalmamaya ve güçlü bir tavır ortaya koymaya davet etti.

Son dönemde Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslümanlara ve İslam'a yönelik saldırıların artması birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İslam dininin ve kültürünün saygı görmesi gerektiği konusunda uzmanlar, sivil toplum örgütleri ve din adamları bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2078827/ali-erbastan-danimarkadaki-saldirilara-lanetleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.