Akar’dan Danimarka’daki saldırıya kınama!

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırıyı lanetleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bunun insan hakları, fikir hürriyeti, medeniyet ve çağdaşlıkla izahı mümkün değil. İlgili hükümetlerin, bakanlıkların derhal tedbir almasını bekliyoruz" diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
14 Nisan 2023, Cuma - 22:15
Akar’dan Danimarka’daki saldırıya kınama!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Halkbank Geleneksel İftar Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Danimarka'da tekrarlanan saldırıya karşı sert tepki gösterdi. Akar, Danimarka'da gerçekleştirilen aşağılık saldırının sadece Türkiye'nin değil, tüm İslam dünyasının kutsalı olan Kur'an-ı Kerim'e hakarete dönüştüğünü ve bu tür olayların artık bir alışkanlık haline geldiğini söyledi. Bakan Akar, söz konusu saldırıların insan hakları, fikir hürriyeti, medeniyet ve çağdaşlıkla izah edilemeyeceğini ifade etti ve ilgili hükümetlerin derhal tedbir almasını beklediğini belirtti.

Akar, terörle mücadele konusunda da kararlı olduklarını vurgulayarak, terörün kaynağında yok edilmesi anlayışıyla Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını, kamplarını, inlerini teröristlerin başlarına yıkmakta kararlı olduklarını söyledi. Teröristlerin adalete teslim olmadan kurtulamayacaklarını ifade eden Bakan Akar, Suriye'de kurulmak istenen terör koridorunun Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yok edildiğini hatırlattı. Akar, teröristlere yönelik operasyonların "Kürt kardeşlerimize karşı yapıldığı" şeklindeki çarpıtmalara da değinerek, teröristlerin etnik, dini veya mezhepsel kökenleriyle ilgilenmediklerini belirtti ve terörle mücadelenin sadece teröristlerle mücadele olduğunu vurguladı.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün ülkenin gücüne katkısı hakkında da konuşarak, güçlü bir orduya sahip olan bir ülkenin ekonomide, sanayide ve diplomaside de güçlü olduğunu ifade etti. Silahlı Kuvvetlerin, asil milletin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla çok ileri düzeyde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Akar, Mehmetçik'in milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu ve her geçen gün gelişeceğini söyledi.

Bakan Akar, sözlerini Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak sonlandırdı ve fitne-fesat içinde olanlara karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Akar, Türkiye'nin geleceğinin, güçlü ve birlikte hareket eden bir milletin elinde olduğunu söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2078816/akardan-danimarkadaki-saldiriya-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.