Aliyev, Türk haltercileri ağırladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, Azerbaycan’a davet ettiği Türk halterciler Yusuf Fehmi Genç, Nuray Güngör, Gamze Altun ve Cansu Bektaş ile bir araya geldi.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 20:45
Aliyev, Türk haltercileri ağırladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen ve Ermenistan’ın provokasyonları sebebiyle Azerbaycan’ın çekildiği Avrupa Halter Şampiyonası'nda kazandıkları madalyaları Azerbaycan'a armağan eden Türk halterciler, İlham Aliyev’i Bakü'de ziyaret etti.

İlham Aliyev, Ermenistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda şanlı Türk Bayrağını göndere çektirdikleri ve İstiklal Marşı'nı okuttukları için Türk sporcuları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk sporcuların madalyalarını Azerbaycan'a armağan etmesinin yüce bir davranış olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, bunun iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan'ın her hususta birlikte olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

İlham Aliyev, Türk haltercilerin Erivan'daki galibiyetlerinin çok değerli olduğunun altını çizerek, "Çünkü Azerbaycan'a, milli simgemiz olan bayrağımıza saygısızlık edildiğinde siz adaleti sağladınız. Türk bayrağının orada dalgalandırılması, adaleti sağlamaktı. Bizim bayrağımızı yaktılar, ama bizim için kendi bayrağımız kadar değerli olan Türk bayrağı orada dalgalandı. Bunu da siz güzel gençler, kardeş ülkenin temsilcileri yaptınız." diye konuştu.

İlham Aliyev, sporculardan Nuray Güngör, Gamze Altun ve Cansu Bektaş'a "Terakki Madalyası" verdi.

Görüşmede Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Cansu Bektaş'ın Erivan'da kazandığı madalyayı Bektaş adına İlham Aliyev'e armağan etti.

Ne olmuştu?

Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde, ülke bayrakları sahneye çıkarken bir Ermeni, Azerbaycan bayrağı taşıyan kızın elinden bayrağı almış ve yakmıştı. Azerbaycan, bu olay sonrası sporcularını yarışmadan çekmişti.

Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya kazanan Türk sporcular, madalyalarını Azerbaycan'a armağan ettiklerini açıklayarak destek vermişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Türk haltercileri tebrik ederek Azerbaycan’a davet etmişti. Daveti kabul eden sporcular Bakü'ye gelişlerinde sevgi seliyle karşılaşmışlardı.

http://ankaramasasi.com/haber/2080382/aliyev-turk-haltercileri-agirladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.