Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırmızı et fiyatlarıyla ilgili konuştu. Fiyatların gerilediğini belirten Kirişci, soğan arzı ve şap hastalığıyla da alakalı açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
02 Mayıs 2023, Salı - 11:33
Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci katıldığı programda soğan fiyatları ve kırmızı et fiyatları, tehlike arz eden şap hastalığını değerlendirdi.

Fiyatlar geriliyor 

Kırmızı et fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirme yapan Bakan Kirişci, "Et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. " diye konuştu.

İstanbul'da marketlerde başlanan garantili ürün dağıtımının Ankara'da da yapıldığına dikkat çeken Kirişci, "Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz. Et Süt Kurumu'nun durması gereken yer regülasyon." ifadelerini kullandı.

"Soğan sorunu yok"

Son gümlerde fiyatıyla gündem olan soğana dair konuşan Tarım ve Orman Bakanı, "Türkiye'nin aslında soğan arzıyla ilgili sorunu yok. Tarım ürünleri üzerinden spekülatif davranışlar karşılık buluyor. Patates için de aynı şekilde, üretim fazlamız var." değerlendirmesini yaptı. 

10 milyon aşılama gerçekleşti 

Kış aylarında yurt dışında başlayan şap hastalığı Türkiye'yi de tehdit etmişti. Şap hastalığında aşılama sayısıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kirişci, çalışmalar neticesinde 10 milyon hayvanın aşılandığını belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2080754/kirisciden-et-fiyatlarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.