3600 Ek Gösterge ne zaman verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Bilgin, birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını ifade etti. Bu açıklamaların ardından 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.
Büşra Ünal
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 12:10
3600 Ek Gösterge ne zaman verilecek?

Vedat Bilgin'in açıklamalarından sonra peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak sorusu merak edilmeye başlandı. Müjdeli haberi duyuran Bakan Bilgin, kanun teklifinin hazır olduğunu duyurdu. 

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeden birinci derecedeki memurların tamamının yararlanacağını söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. 

Bilgin, "Çözülmemiş bir konu var sendikacılarımızla görüştük. 3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelen bütün çalışanların hakkı olarak düzenlememiz gerekir." açıklaması yaptı. 

Bakan bilgin, konuyla ilgili kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi.

Peki, 3600 Ek Gösterge Nedir?

Memurların aylık maaşları, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsurdur.

Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. 

Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz.

Yani 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2080886/3600-ek-gosterge-ne-zaman-verilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.