Vedat Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Hükümetten seçim öncesi memurlara yönelik bir adım daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir" açıklamasının ardından kanun teklifinin de hazır olduğu bildirildi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 13:16
Vedat Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor.

Bu süreçte siyasi partiler ve Cumhurbaşkanı adayları vaatlerini birer birer açıklıyor.

Hükümetten de geniş kitleleri ilgilendiren yeni adımlar geliyor.

Bu kez memurlar için yeni bir düzenleme sinyali geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili bir gelişmeyi aktardı.

"3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir” diyen Bakan Bilgin, konuya ilişkin Bu kanun tekliflerinin de hazır olduğunu duyurdu.

Bilgin şunları söyledi: "3600 sadece dört meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak politik bir taahhüt olarak ortaya konulmuştu. Onu bütün kamu çalışanlarına, 600 ek gösterge vererek, hiç gündemde olmayan meslek gruplarını işin içine dahil ederek, kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanacağı bir şekilde çözdük. Orada çözülmemiş bir konu var. Onu da sendikacılarla zaman zaman görüştük. O da nedir? 3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak."

3600 ek gösterge, 2022 yılında sağlık çalışanları, polis memurları ve din görevlileri için kabul edilmişti. Diğer çalışanlar da 3600 ek gösterge kapsamındaki iyileştirmelerden yararlanmak istiyordu.

Böylece 3600 ek göstergenin kapsamının genişlemesi beklentisi gündeme gelmiş oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2080635/vedat-bilginden-3600-ek-gosterge-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.