Blinken'dan tahıl açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karadeniz tahıl koridorunun yeniden açılması için gösterdiği çabadan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.
Onur Çetinkaya
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 09:27
 Blinken'dan tahıl açıklaması

Rusya- Ukrayna savaşı sonrası tahıl krizi baş gösterdi. Tahıl gemileri limanlarda kaldı. 

Türkiye, koridorun oluşması için girişime başladı, her iki ülke ile diplomatik görüşmeler sağladı.

Görüşmelerin uzlaşı sağlamasıyla Türkiye ile Birleşmiş Milletler aracılığıyla Ukrayna ve Rusya'nın dahil olduğu tahıl koridoru anlaşması İstanbul'da imzalandı.

Kırmızı hat oluşturulan bölgede tahıl yüklü gemiler limanlardan ayrıldı,  ticari ve insani yardım koridorunda trafik başladı.

Anlaşma Erdoğan'ın açıklama 120 gün uzatıldı. Mart ayında bir kez daha uzatılan kırmızı hat için kararlar İstanbul'da gerçekleşecek dörtlü zirvede ele alınacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterress’e Karadeniz tahıl koridorunun yeniden açılmasına dair açıklamada bulundu.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in gösterdiği çabadan dolayı minnettar olduklarını belirteren Blinken, "Dünya, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı savaşında insanların açlığını silah olarak kullanmayı birkaç haftada bir hatırlatmak durumunda kalmamalı." ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2081637/blinkendan-tahil-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.