Tahıl anlaşmasında son durum ne?

Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile Birleşmiş Milletler yetkilileri arasında gerçekleştirilen dörtlü formattaki toplantı sonrası açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, anlaşma süresinin uzatılması konusunda mutabakata gidildiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
12 Mayıs 2023, Cuma - 11:39
Tahıl anlaşmasında son durum ne?

İstanbul'da Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile BM yetkilileri arasında dörtlü toplantı gerçekleşti. Toplantı sonrası Akar, açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin desteğiyle imzalanan Karadeniz Tahıl İnisiyatifi ile 30 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahibi ülkelere sevk edildiğini ifade eden Hulusi Akar, tahıl anlaşmasının son durumunu değerlendirdi. 

" Mutabakata doğru gidiliyor"

Toplantının olumlu geçtiğini belirten Akar, Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Bununla beraber bizim Ukrayna limanlarında ticari gemilerimiz var. 6 geminin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda çerçeve bir mutabakat sağlandığını söylediler. Bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2081904/tahil-anlasmasinda-son-durum-ne
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.