Yener'den itiraza yönelik açıklama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerine yönelik itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Yener, ''YSK, önüne gelen itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşüp sonuçlandıracaktır.'' ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 14:24
Yener'den itiraza yönelik açıklama

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

YSK'nın, itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşüp sonuçlandıracağını belirten Yener, ''Süreç şeffaf şekilde devam etmekte ve tüm süreçte siyasi partilerimiz de yer almaktadır.'' dedi.

Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları kurul huzurunda sayılmakta ve tüm kurul üyelerince ıslak imza ile imza altına alınmaktadır diye konuşan YSK Başkanı, "İlgili evrakların ilçe seçim kurullarına teslim süreci siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Kurulların vermiş oldukları kararlara karşı tarafların YSK'ya itiraz hakları bulunmakta olup TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcisi de katılmaktadır. YSK, önüne gelen bu itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşüp sonuçlandıracaktır." ifadelerini kullandı.  

"Asılsız iddialara itibar edilmemelidir"

Sosyal medyadaki görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemeli. Süreç şeffaf şekilde devam etmekte ve tüm süreçte siyasi partilerimiz de yer almaktadır.''

http://ankaramasasi.com/haber/2082527/yenerden-itiraza-yonelik-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.