BBP "vatan" dedi

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu için muhalefetin dile getirdiği “BBP’liler sandığa gitmezse Erdoğan kazanamayabilir” formülü Büyük Birlik Partisi tarafından bozuluyor.
Mevlüt Peker
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:01
BBP "vatan" dedi

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde 60 milyon 697 bin 844 seçmenin 53 milyon 600 bin 939’u sandığa giderek katılım oranını yüzde 88,308 olarak gerçekleştirmiş, 52 milyon 589 bin 167 geçerli oydan 26 milyon 3 bin 208’ini yani yüzde 49,446’sını alan Recep Tayyip Erdoğan yarışı önde tamamlamıştı. Ancak oy oranının yüzde 50+1’in altında kalması sebebiyle sonuç ikinci tura kalmıştı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 44,870’ini alarak 23 milyon 596 bin 982 oyla yarışı geride tamamlamıştı.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki 2 milyon 406 bin 226 oy farkını kapatmanın yolunu arayan Sözcü, yaptığı ince hesaplarla Büyük Birlik Partisi (BBP) formülünü bulmuştu.

Sözcü TV’deki programda Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu, Büyük Birlik Partisi’nin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nden sonuç alamadığını belirterek, BBP’li seçmenin sandığa gitmeye gerek görmemesi durumunda Erdoğan’ın oyunun nasıl düşeceğini anlatmıştı.

“Büyük Birlik Partisi seçmenleri… İlk turda, yüzde 1’lerde kaldılar. Tayyip Erdoğan için sandığa bir daha niye gidecekler? Milletvekilleri olmadı falan. Büyük Birlik seçmenlerinin şimdiden sonra siyasetle ilgilenmeleri için hiçbir neden olmayabilir. İkinci turda sandığa gitmeyi gerekli görmedikleri takdirde, katılma oranı düşecek olursa…” diyen İbrahim Uslu’ya Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek de şu sözlerle destek vermişti:

“Bu değerlendirmenizi çok önemsedim çünkü daha önce böyle hiç konuşulmadı bu konu. Hepimizin kafasında şöyle bir algı var: 26 milyon seçmen gitti Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Aynı 26 milyon asker gibi gidip tekrar oy verecek gibi hissiyat var. Halbuki dediğiniz şey önemli yani. Tayyip Erdoğan’ın kazanıp kazanmaması benim için önemli değil diyebilir. Tayyip Erdoğan için savaşmayabilirler.”

Büyük Birlik Partisi “vatan” dedi

BBP (Büyük Birlik Partisi) Başkanlık Divanı, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2’nci turunda, "özellikle ilk turda kararsız kalan, sandığa gitmeyen ya da Cumhur İttifakı dışında tercihte bulunan Türk milliyetçilerini, ülkücüleri, vatana, millete ve değerlere bağlı vatandaşları Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye" çağırdı.

Büyük Birlik Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, partinin lideri Mustafa Destici başkanlığında BBP Genel Merkezinde toplanan Başkanlık Divanı, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne dair değerlendirme yaptı.

BBP Başkanlık Divanı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, 14 Mayıs’taki seçimlerde BBP teşkilatının, milletvekili adaylarının ve camianın var gücüyle çalıştığının altı çizildi.

Sonuç bilgirisinde, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Büyük Birlik Partisi’nin pusulada kendi isim ve logosuyla yer aldığı hatırlatılarak, "Girmiş olduğumuz son seçim olan 1 Kasım 2015 seçimine göre oyumuzu %100 artırmış olduğumuz halde, almış olduğumuz oy beklentilerimizin altında kalmıştır. 28 Mayıs'ta yapılacak 2’nci tur cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, gerçekleştirilecek olan Genel İstişare Toplantısında bu husus bütün yönleriyle değerlendirilecektir." denildi.

Covid-19 salgını, salgının yol açtığı ekonomik kriz, bölgedeki savaşlar, terör ve en son deprem afetinden etkilenen Türkiye'nin, seçimlerde küresel emperyalizmin "Türkiye'de yönetimi belirleme" hamlesi ile karşı karşıya kaldığı vurgulanan sonuç bildirisinde, geride bırakılan 5 senede Türkiye'nin Azerbaycan, Suriye, Ege ve Doğu Akdeniz'de, savunma sanayisinde, nükleer enerjide, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında, otomotivde, madencilikte elde ettiği kazanımların sürmesi için Cumhur İttifakı'na ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğinin son derece önemli olduğu kaydedildi.

Seçmenlerin tercihlerini bu gerçeklerin ışığında yapmaları gerektiğine vurgu yapılan sonuç bildirisinde şöyle denildi:

"Özellikle, ilk turda kararsız kalmış, sandığa gitmemiş ya da Cumhur İttifakı dışında başka bir tercihte bulunmuş olan, Türk milliyetçilerini, ülkücüleri, vatanımıza, milletimize, değerlerimize bağlı vatandaşlarımızı, belirttiğimiz hususlar ışığında tekrar düşünmeye, oy tercihlerini buna göre belirleyerek Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyoruz."

Sonuç bildirisinde, Büyük Birlik Partisi’nin 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2’nci turunda da Recep Tayyip Erdoğan'a tüm teşkilatıyla desteğinin en kuvvetli biçimde süreceğinin altı çizildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2082573/bbp-vatan-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.