60 günde bitirilen Defne Devlet Hastanesi açılıyor

Hatay'da 24 Mart'ta temeli atılan, muhalefetin “Boş araziye beton döküp, temel atma töreni yaptılar” dediği 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle hizmete açılacak.
Ersin Küçükbarak
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 14:42
60 günde bitirilen Defne Devlet Hastanesi  açılıyor

Hatay 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkık yaşadı.

Kamu alt yapısı da hasar aldı.

Defne Devlet Hastanesi de yıkıldı. Ancak Hatay'ın Defne ilçesinde 24 Mart'ta hastanenin temeli atıldı. 24 saat esasına göre sürdürülen inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Muhalefetin "Temeli atılmadı" diyerek eleştirdiği 300 yataklı Hatay Defne Devlet Hastanesi hedeflendiği gibi 60 günde bitirildi.

300 yatağı, 12 ameliyathanesi var

Hastane, 21 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerin katılımının öngörüldüğü törenle hizmete açılacak.

Tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, ağır çelik kullanılarak inşa edildi.

"Herkes önce gülüp geçiyordu"

Bostancık Mahalle Muhtarı Sabri Sarıoğlu, Defne’de hiç kimsenin hastanenin bu kadar kısa sürede  yapılacağını tahmin etmediğini belirterek, “Herkes önce gülüp geçiyordu, şaka zannettiler herhalde. 2 aya yakın sürede büyük çalışmalar yapıldı. Hastane bitmek üzere. Hatay ve Defne’mize hayırlı olsun. Görüştüğümüz vatandaşlarımız hepsi hizmetten memnun. Emeği geçen herkese çok teşekkürler hem mahallem hem de Defne adına" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2082762/60-gunde-bitirilen-defne-devlet-hastanesi-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.