İBB Meclisinde İmamoğlu’na tatil eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Sadullah Hasanoğlu, "İstanbul'da sel olur, başkan Bodrum'da, deprem olur başkan kayakta, kar yağar, başkan balıkçı da, yangın olur 70 saat Başakşehir'de söndürülemez, başkan Haliç'te." dedi.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2023, Çarşamba - 20:02
İBB Meclisinde İmamoğlu’na tatil eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Haziran ayı toplantısı 3’üncü oturumu İBB Saraçhane Başkanlık binasında yapıldı. Toplantıda kürsüye gelen Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, Başakşehir'de çıkan yangın için günler sonra incelemede bulunmaya gelen Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Sadullah Hasanoğlu şunları söyledi:

“Haliç eskiden çok kötü bir haldeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlığı zamanında Haliç'i temizledi. Sayın Ekrem İmamoğlu, Haliç ile ilgili yeni bir algı oyunu yapıyor. İmamoğlu Haliç'te bir tören düzenliyor ve orada 'Haliç cazibe merkezi haline geliyor' diyor. Ne zaman söylüyor, 2 gün önce. Kim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Diyor ki, ‘Haliç’te burası su sporları ile, kano yarışları ile cazibe merkezi oluyor.’ Haliç'te yelken yarışları, Haliç'te kano yarışları, su sporları ilk kez ne zaman yapıldı? 2000, 2001 yılında. Ekrem Bey, yaklaşık 25 yıl geriden geliyor. İstanbul'da sel olur, başkan Bodrum'da, deprem olur başkan kayakta, kar yağar, başkan balıkçı da, yangın olur 70 saat Başakşehir'de söndürülemez, başkan Haliç'te. Ah, ah, ah... Sayın Cumhurbaşkanımız geldi. İstanbul kahramanını buldu. Müthiş bir meydan okumayla ‘Ben bu Haliç'i temizleyeceğim’ dedi. 5 milyon metreküp çamur, 100 binlerce kamyonla alındı. Hem de İstanbul görmeden, özel bir sistemle taş ocaklarına taşındı."

Gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada tartışmalar yaşandı. Söz hakkı üzerine yaşanılan tartışmada ise Meclis 1’inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ile tartışan CHP'li meclis üyeleri salonu terk etti. Daha sonra AK Parti’li meclis üyeleri salondan ayrıldı.

Gündem dışı konuşmalar devam ederken meclisteki tansiyon da düştü ve hem AK Parti grubu hem de CHP grubu salondaki yerlerini yeniden aldı. Gündem dışı konuşmalar tamamlandıktan sonra 3. oturum için belirlenen gündem maddeleri, Meclis 1’inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul tarafından meclis üyelerinin oyuna sunuldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2086191/ibb-meclisinde-imamogluna-tatil-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.