İsveç polisi Kur’an yakan kişiyi korudu

İsveç polisi, Stockholm’deki bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eyleminin düzenlenmesine izin verirken, provokatif eylemi gerçekleştiren şahsa güvenlik kalkanı oluşturdu.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 13:30
İsveç polisi Kur’an yakan kişiyi korudu

İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir caminin önünde Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi için polis izin verdi.

İsveç polisi, provokatif bir eyleme imza attı ve Kurban Bayramı'nın ilk gününde Stockholm'deki bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verdi. İsveç polisinin, provokatif eylemi gerçekleştiren şahsın etrafında etten duvar ördüğü ve kimseyi yaklaştırmayarak provokatörü koruma altına aldığı görüldü.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine verilen izin, İsveç Yüksek Mahkemesi'nin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararını iki hafta önce iptal etmesinin ardından verildi.

Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te, NATO üyeliği için bir taraftan yasal düzenlemeler yapılarak adımlar atılırken diğer taraftan bu yasal düzenlemelerin içinin boş olduğunu kanıtlayan eylemler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi'nin lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış ve bu provokatif eylem birçok ülkede protesto edilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2087969/isvec-polisi-kuran-yakan-kisiyi-korudu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.