Polonya ordusu, 14 Abrams’ı teslim aldı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden satın alınan Abrams tanklarından 14 adedinin Polonya ordusuna bugün teslim edildiği bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 17:00
Polonya ordusu, 14 Abrams’ı teslim aldı

Polonya'nın kuzeybatısında bulunan Szczecin şehrinde, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, tankların teslim alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Blaszczak, bu yıl 2 Abrams tankının daha teslim edileceğini belirterek, "Mürettebatımız zaten eğitimini tamamladı. Bu tanklar, Polonya askerlerine teslim edilecek ve caydırıcılığımızı güçlendirecektir. Polonya topraklarının hiçbir parçasının düşmana teslim edilmeyeceği ilkesini benimsiyoruz." şeklinde konuştu.

Ukrayna'da yaşanan olayların farkında olduklarını vurgulayan Blaszczak, "Ukrayna'ya destek veriyoruz, ancak öncelikli olarak Polonya ordusunu güçlendirmeye odaklanıyoruz. ABD ile yürüttüğümüz çalışmalar da bu hedef doğrultusunda ilerliyor." dedi.

Blaszczak, bugünün Polonya ordusu için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Bugün, 14 adet Abrams tankı Polonya ordusuna teslim edildi." şeklinde konuştu.

  • ABD tarafından finanse edilecek

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, ordunun envanterine dahil edilecek 116 Abrams tankı için ABD makamlarının onayının alındığını ve kendisinin de sözleşmeyi onayladığını 4 Ocak tarihinde bildirdi.

Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Abrams tankları için yapılan sözleşmenin toplam değeri 1,4 milyar dolar olarak belirlendi. Bu miktarın yaklaşık 200 milyon dolarlık kısmı, Polonya'ya verilen yardım fonları kapsamında ABD tarafından finanse edilecek.

Polonya, modernize edilmiş 116 tanka ek olarak 250 adet son teknoloji Abrams tankı sipariş etmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2087994/polonya-ordusu-14-abramsi-teslim-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.